Romtelecom a anunţat că va concedia 600 de angajaţi  din divizia de Operaţiuni a companiei. Conform anunţului făcut de operatorulul telecom, toţi angajaţii care părăsesc compania primesc pachete compensatorii.

Pentru plecările prin acordul părţilor, pachetul va avea valoare dublă faţă de ceea ce prevede contractul colectiv de muncă în vigoare. Cuantumul acestora este în funcţie de vechimea în organizaţie.În plus, toti angajaţii care parasesc organizaţia vor primi consultanţă gratuită pentru găsirea unui loc de muncă.

Piaţa de comunicaţii din România – una competitivă

“Piaţa de comunicaţii din România este una dintre cele mai competitive din Europa şi, drept urmare, presiunea la care este expusă Romtelecom este pe măsură. În plus, situaţia economică a României, în declin în comparaţie cu anii anteriori, a intensificat presiunea exercitată asupra tuturor operatorilor”, au declarat oficialii Romtelecom.

În aceste condiţii, mai precizează aceştia, Romtelecom trebuie să se schimbe continuu pentru a răspunde noilor realităţi şi să găsească noi modele de business care să-i întărească poziţia pe piaţă.

„În afara acestor presiuni competiţionale, Romtelecom trece printr-un proces de transformare, de la simplul operator de telefonie care era în urmă cu doar câţiva ani la furnizorul de divertisment şi solutii complexe ICT, adăugând portofoliului şi dezvoltând noi servicii precum cele din domeniile broadband, TV şi ICT”, au mai spus oficialii companiei.

Aceştia au subliniat că pentru a reuşi în aceste direcţii compania trebuie să controleze toate costurile şi să îşi sporească eficienţa.

Schimbări în divizia de Operaţiuni

„În organizaţia de Operaţiuni, cea mai mare din cadrul companiei, se vor extinde două soluţii deja aplicate parţial în prezent cu rezultate bune: trecerea la unităţi de teren formate dintr-o singură persoană (de la echipele de două persoane) şi introducerea altor proceduri de lucru şi software în dispeceratele care nu le folosesc deja”, mai spun oficialii Romtelecom.

Astfel, se implementează o nouă schemă de organizare şi abordare a muncii în cadrul organizaţiei de Operaţiuni, care va rezulta şi în reducerea a 600 de posturi.

Principala modificare va fi tranziţia de la echipe de 2 angajaţi, la unităţi ce includ 1 angajat.   Unele posturi (ca tehnicienii de repartitor) nu vor mai exista ca urmare a acestei reorganizări.