Compania de salubrizare Romprest a semnat un nou document și a acceptat, într-o minută încheiată miercuri cu Primăria Sectorului 1, să asigure serviciile de salubritate din Sectorul 1 la jumătatea prețului solicitat la început de an, adică la un tarif de 10-12 milioane de lei pe lună, față de 20 de milioane de lei, cât a cerut inițial, conform documentului consultat de G4Media.ro.

Protocol semnat între Romprest și Sectorul 1

Mai mult, până la sfârșitul săptămânii va fi încheiat un protocol între companie și autoritatea locală. Acesta stabilește condițiile de prestare a serviciului de salubritate în Sectorul 1 în acest an. Totuși, contractul pe care îl are primăria cu Romprest nu va fi modificat.

Conform unor documente obținute de Economedia.ro, Romprest a înaintat primăriei la începutul anului o estimare de buget de 240 de milioane de lei, pentru servicii de curățare a străzilor, colectare și depozitare a deșeurilor și deszăpezire, ceea ce reprezenta un tarif de 20 de milioane de lei pe lună.

În minuta semnată miercuri, primăria a propus un tarif de 10,5 milioane de lei, iar Romprest solicită 12,5 milioane de lei. Tariful exact va fi prevăzut într-un protocol care va fi încheiat până la finalul acestei săptămâni. Mai mult, primăria se angajează să facă o plată de 13,5 milioane de lei, iar compania solicită ca aceasta să fie de cel puțin 15 milioane de lei.

Avertismentul lui Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a precizat, luni, că prefectul Capitalei a decis să nu prelungească starea de alertă în Sectorul 1 pentru că Romprest a dat asigurări că „nu mai șantajează autoritatea locală” și că poate asigura continuitatea serviciului public de salubrizare așa cum prevede legea.

„De asemenea, compania de salubrizare a acceptat ceea ce noi am spus de aproape un an de zile și a refuzat sistematic să priceapă, menținând un șantaj ticalos: fără facturi umflate și fără curățenie fictivă. În caz contrar vom avea din nou stare de alertă”, transmitea Clotilde Armand.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat, luni, că starea de alertă nu va fi prelungită în Sectorul 1.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea