Producătorul de acumulatoare Rombat Bistriţa va produce baterii destinate alimentării autovehiculelor electrice, au declarat pentru  Mediafax surse apropiate companiei.

Compania are în portofoliu peste 500 de tipuri de baterii, iar capacitatea de producţie este de aproximativ două milioane de baterii pe an.

În primele patru luni, compania a vândut peste 500.000 de baterii auto, din care mai mult de jumătate au fost destinate exportului.

Producătorul de acumulatori auto va deschide, joi, primul centru Rombat din Bucureşti şi al şaselea din ţară. Centrele au o suprafaţă de până la 5.100 de metri pătraţi şi cuprind un showroom, un service auto şi un depozit cu o capacitate de stocare de 8.000 baterii.

Rombat înregistrat în primul trimestru al acestui an o cifra de afaceri de 15,8 milioane euro, în crestere cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Compania exportă în Franţa, Spania, Portugalia, Italia, Grecia şi Republica Moldova şi este furnizor regional pentru fabricile Renault din România, Rusia şi Iran, precum şi pentru unitatea de producţie a grupului PSA Peugeot din Slovacia.

SURSA: Mediafax