Românii sunt europenii cei mai încezători în vehiculele electrice, 68% dintre respondenţi anticipând că maşinile electrice vor fi în topul preferinţelor de cumpărare în următorul deceniu, comparativ cu germanii, care pariază pe o asemenea ascensiune a vehiculelor electrice în proporţie de 36%, şi suedezii de 33%.

Nu doar în domeniul auto opiniile europenilor diferă când vine vorba despre cum va arăta viitorul în următorul deceniu. De exemplu, 43% dintre germani prevăd că mai mult de jumătate din energia produsă în 2027 va proveni din surse regenerabile. O opinie oarecum similară o au turcii (39%), suedezii (35%) şi britanicii (31%). De asemenea, 29% dintre români estimează că majoritatea energiei produse în ţară va fi regenerabilă. Mai puţin încrezători sunt cehii (18%) şi ungurii (17%).

 Turcii ( 35%) sunt de părere că roboţii vor fi o prezenţă obişnuită în bucătărie peste 10 ani, fiind urmaţi de români (31%) care sunt de părere că în 10 ani prezenţa rooţilor în locuinţele lor va fi normală. Pe de altă parte, doar 18% dintre realizatorii sondajului din Marea Britanie, respectiv doar 17%  din Ungaria, îşi pot imagina cum, nu peste mult timp, roboţii le vor curăţa ferestrele, le vor găti sau le vor spăla rufele.