Este singurul domeniu în care criza nu s-a resimțit aproape deloc. Mai mult, este singurul domeniu cu perspective de creştere salarială în acest an.

Conform unor statistici furnizate de portalul ejobs.ro, exclusiv pentru capital.ro, în 2012 numărul de anunțuri publicate pe site la secțiunea IT a fost de 10.650 de anunțuri (3.616 anunțuri software + 7.034 anunțuri hardware).

Aceste anunțuri au strâns, în total, nu mai puțin de 581.402 de aplicanți în total.

Numărul de CV-uri unice depuse de cei care au aplicat pentru joburi in IT(soft+hard) în 2012 este a fost de 147.986 pe cele două departamente.

Angajările continue şi perspectiva de creştere a salariilor fac din IT cel mai promiţător domeniu de activitate de anul acesta, cred specialiştii în resurse umane.

Numai în domeniile IT Software şi IT Hardware, în decembrie – ianuarie au apărut pe site-ul de recrutare ejobs.ro aproape 1.500 de posturi, iar ANOFM oferă în jur de 100 de posturi vacante pentru programatori şi ingineri software pentru perioada 10-16 ianuarie. De altfel, aceste meserii sunt în topul ofertelor ANOFM pentru candidaţii cu studii superioare.

Spre deosebire de alte posturi din domenii ca Marketing sau Administraţie, care depăşeşc lejer 1.000 de aplicări, joburile din IT au medie de aplicare de 100 de candidaţi, datorită frecvenţei mari a anunţurilor de angajare din acest domeniu.

"Se angajează într-adevăr permanent pe acest segment. În continuare, companiile de IT mizează pe expertiza angajaţilor români, aşadar îşi extind operaţiunile pe plan local, aspect ce generează angajări constante în acest domeniu. Pe lângă companiile multinaţionale, este un domeniu în care încă pot apărea cu uşurinţă companii noi, care pot activa pe o anumită nişă", spune Cristina Savuică, managing Partner la compania de recrutare Lugera – The People Republic.

"Job-urile din domeniul IT sunt printre cele mai bine plătite în acest moment, pentru candidatii cu studii superioare, chiar fără experienţă foarte mare în spate", spune Laura Chilom, PR executive ejobs.ro.

La acest moment, pe ejobs sunt publicate aproape 1.500 de posturi în IT, majoritatea în Capitală. De regulă, intervalurile salariale nu sunt menţionate în anunţuri, însă specialiştii în recrutare spun că salariile pentru seniori pot depăşi 3.000 de euro pe lună.

"Marja salarială pentru programatori este una destul de flexibilă, diferenţierile fiind facute în functie de nu doar de experienţă, ci de limbajul de programare şi de alte competente specifice, însă sunt salarii aflate în permanenţă pe un trend ascendent", a mai spus Cristina Savuică, managing Partner la compania de recrutare Lugera – The People Republic.
"Cauti un job mai bun? eJobs iti prezinta peste 15,000 de oferte"