„Aeronavele programate ar fi plecat la capacitate maximă pe data de 29 ianuarie, însă vineri am hotarat să sistăm zborurile atât pentru Hurghada cât și pentru Sharm El Sheikh până când vom avea garanția că turiștii pot vizita în siguranță aceste destinații”, a declarat Farid Rahmanov, directorul companiei TEZ TOUR.
Primele proteste din Cairo, catalogate inițial drept proteste sociale, au luat amploare în zona de nord.
„Pentru că în astfel de momente nimeni nu poate prevedea evoluţia evenimentelor şi pentru ca siguranţa turiştilor noştri este cea mai importantă, am decis să sistăm pentru moment operaţiunile pe această destinaţie”, a mai spus Farid Rahmanov.
Ziua de operare fiind sâmbăta, tour operatorul TEZ TOUR a decis să nu îmbarce nici un turist pe data de 29.01.2011 şi a trimis cursele goale pentru a aduce în ţară atât turiştii al căror sejur se terminase conform programului cât și turiștii care s-ar fi întors, în condiții normale, pe data de 5 februarie – atât de pe Hurghada cât şi de pe Sharm El Sheikh (un număr de 343 turişti).
În anul 2010 compania TEZ TOUR a operat continuu un lanț de chartere cu zboruri pentru Hurghada și Sharm El Sheikh și a rulat aproximativ 18.000 de turiști. În anul 2011 a continuat acest lanț și s-a operat cu succes pe destinațiile respective. Deși această situaţie a coincis cu vacanţa copiilor şi cursele din perioada 29 ianuarie – 5 februarie au fost cele mai solicitate (fiind rezervate complet cu trei săptămâni inainte), TEZ TOUR a decis vineri sistarea zborului (pentru 366 de turiști).
Având în vedere caracterul imprevizibil al evenimentelor din Egipt, TEZ TOUR a decis pentru moment sistarea unui numar de zboruri. „Atunci când vom avea certitudinea că turiștii nostri pot pleca în condiții optime de securitate vom relua operarea pe cele două destinații care se numără printre preferatele turiștilor din România”, a completat directorul general al companiei, Farid Rahmanov.