“Cererea pentru locuințe noi a crescut semnificativ în acest an, cumpărătorii fiind dispuși să cumpere și locuințe care se vor finaliza într-un interval de până la 6 – 9 luni dacă dezvoltatorul și proiectul rezidențial beneficiază de un renume. În cadrul Cosmopolis există un stoc foarte redus de locuințe finalizate și nevândute și avem în portofoliu și alte proiecte rezidențiale în care sunt vândute locuințe cu până la nouă luni înainte de finalizare”, a declarat Gabriel Voicu, director New Homes division în cadrul Coldwell Banker Affiliates of România, agentul exclusiv al Cosmopolis.

Ansamblul rezidenţial din Ştefăneştii de Jos a înregistrat un volum de vânzări de 370 de locuinţe în primele nouă luni ale anului, cu peste 4% mai mult decât tot anul trecut. Trei sferturi din locuinţele vândute în această perioadă sunt nefinalizate, iar 10% dintre acestea au fost achiziţionate înainte de turnarea fundaţiei.

Opus Land Development, dezvoltatorul Cosmopolis, şi-a propus să încheie acest an cu încă 400 de apartamente şi vile construite în urma unor investiţii de 18 mil. euro. Până acum au fost construite peste 1.900 de locuinţe în care locuiesc circa 3.500 de oameni.

Prețurile de vânzare ale locuințelor din Cosmopolis pleacă de la 29.000 de euro pentru un studio cu o suprafață construită de 49 de metri pătrați, de la 48.500 de euro pentru un apartament cu două camere, având o suprafață construită de 67 de metri pătrați, în timp ce un apartament cu trei camere, cu o suprafață construită de 82 de metri pătrați, are un preț de 54.900 de euro. În cadrul Cosmopolis sunt disponibile la vânzare și vile, cu suprafațe care pornesc de la 94 de metri pătrați construiți și prețuri de la 76.000 de euro. La aceste preţuri se aplică o cotă TVA de 5%.

Până în prezent,  investițiile în cadrul Cosmopolis s-au ridicat la aproximativ 260 de milioane de euro, în construcția de locuințe, infrastructura, spații comerciale și spatii verzi.