Medicina Chineză Tradițională are o istorie de peste 5.000 de ani și începe să atrag din ce în ce mai mulți români. Aceasta conține cel mai bogat filon de cercetări științifice. Diagnosticul și tratamentul se bazează pe principiile fundamentale pe legea celor cinci elemente: lemn, foc, pământ, metal și apă și pe acțiunea factorilor interni-externi, care se regăsesc interconectare în aspectul fizic general.

Dezvoltarea acestui tip de medicină este una bine primită de români. Clara Dumitru, managerul clinicii a spus că unitatea medicală și-a propus să ofere o alternativă medicală non-invazivă, acolo unde pacienții preferă să se îndrepte spre terapiile naturale.

Românii, pozitivi cu privire la medicina chineză tradițională

„Spre surprinderea mea numărul și deschiderea pacienților către aceasta medicină este din ce în ce mai acerbă”, a spus aceasta.

De asemenea, avantajul medicinii chineze tradiționale este bazat pe tratamente naturiste precum acupunctura, moxibustia, ventuze cu foc, mesaje medicale și energetice. Clara Dumitru a declarat că „în funcție de diagnosticul pe care doctorul îl constată după consultația pe puls, deoarece sunt consultații pe stil tradițional pe puls, limbă și față, ce se leagă de cele 5 elemente. Se recomandă o bază de tratament care include 10 ședințe de acupunctură plus una suplimentară cu anumite terapii din clinica noastră”.

În clinica Lotus Chinese Therapy, medicii și terapeuții sunt cu studii acreditate. Aceștia vin din China, România, Ucraina și Filipine. Ei sunt aleși pe bază de recomandare, dar și pe documentație oficială de la universitățile de profil din China. Procesul de aducere al acestora în România este extrem de dificil, având în vedere birocrația. Atunci când sunt angajați, ei primesc salariu mediu pe economie, cazare, masă. Totul este bazat pe contract de muncă românesc.

Medicii acupunctiști sunt originari din China, cu o experiență în medicina chineză tradițională de peste 20 de ani. Aceștia pot identifica până la 200 de tipuri de diagnostice. De asemenea, există și tratamente bazate pe plante naturale precum: cataplasme, ceaiuri și moxe.

„În cadrul clinicii se efectuează și injecții cu Gerovital despre care chinezii îl consideră aurul verde vieții”, ne-a spus managerul clinici.

Cât costă astfel de tratamente?

Tarifele pentru astfel de tratamente variază extrem de mult. Cataplasmele cu plante sau nămol ajung la 20 de lei, iar perfuziile cu vitamine se situează la 300 de lei, scrie infofinanciar.ro.