În ceea ce priveşte România, principalele nereguli constatate au deficienţe în sistemul LPIS-GIS (pentru identificarea parcelelor agricole) la controalele administrative încrucişate, furnizarea de informaţii inexacte fermierilor şi controalele ineficiente din teren pentru ajutoarele pe suprafaţă.

Banii revin la bugetul UE, deoarece nu au fost respectate reglementările UE sau pentru că procedurile de control al cheltuielilor agricole au fost necorespunzătoare.

Cei mai mulţi bani vor trebui returnaţi de Grecia, 260 milioane euro în total, adică jumătate din suma imputată de CE la nivelul întregii Uniuni Europene. De la Grecia vor fi recuperate 137,2 milioane euro ca urmare a unor cheltuieli ineligibile şi a deficienţelor majore în Sistemul de informaţii geografice (GIS) utilizat pentru cultivarea măslinelor, precum şi a controalelor din teren din perioada 2004-2006.

Alte 122,4 milioane euro vor fi retrase Greciei din cauza controalelor insuficiente la faţa locului, din cauza deficienţelor sistemului de indetificare a parcelelor (LPIS-GIS), precum şi în urma controalelor administrative încrucişate la ajutoarele pe suprafaţă în perioada 2007-2009.

A doua sumă ca valoare va trebui returnată de Spania – 116 milioane euro. Fonduri de 71 milioane de euro îi este imputate Spaniei, pentru perioada 2003-2006, pentru aplicarea de toleranţe tehnice incorecte, puncte slabe referitoare la verificarea producţiilor şi aplicarea incorectă a unor penalităţi pentru întârzieri în depunerea declaraţiilor de cultură referitoare la uleiul de măsline. De asemenea, Spania va returna 37,3 milioane de euro, pentru perioada 2006-2008, pentru costuri ineligibile legate de gestionarea ecologică a ambalajelor şi pentru cheltuieli ineligibile referitoare la fructe şi legume. Pe lângă acestea, Spania va returna încă 7,6 milioane euro.

De la Marea Britanie Comisia va recupera 27 milioane euro, de la Bulgaria 24,5 milioane euro, iar de la Olanda 22,7 milioane euro.