Potrivit acestor date, în luna aprilie 2015, cele mai mari creşteri ale producţiei industriale au fost consemnate în Lituania (3,4%), Suedia (2,2%) şi Portugalia (2,1%), iar cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Croaţia (minus 4,1%), Malta (minus 3,8%), Grecia (minus 2,3%) şi Polonia (minus 2,1%).

În ritm anual, luna aprilie 2015, comparativ cu luna similară a anului precedent, producţia industrială a crescut cu 1,2% în Uniunea Europeană şi cu 0,8% în zona euro. În acest caz, România se numără printre statele în care producţia industria a avut cele mai mari ritmuri de creştere (4,3%), fiind devansată doar de Letonia (10,2%), Irlanda (9,8%), Ungaria (6,3%) şi Slovacia (4,7%).

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică(INS), producţia industrială a crescut cu 3,4% în primele patru luni ale anului comparativ cu acelaşi interval din 2014, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. În funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, producţia industrială a rămas la acelaşi nivel, în aprilie, anul curent, comparativ cu luna martie. Faţă de luna corespunzătoare din 2014, producţia industrială, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 4,1%. AGERPRES


Te-ar putea interesa și: