Investitorii deţin în România circa 730 de locuinţe, din care la vânzare sunt circa 200 de apartamente. Compania are în portofoliu unităţi locative în ansambluri rezidenţiale precum Planorama, Blue Tower şi Vitan Platinum Towers, toate aflate în dificultăţi financiare şi cu şantierele blocate. În plus mai deţine şi apartamente în ansambluri care încă nu au fost finalizate, cum este Optima – dezvoltat de Adama.
„Investitorii norvegieni nu au stabilit încă dacă vor mai investi în România, însă reprezentanţii locali încă mai caută oportunităţi. Cu siguranţă vor fi nevoiţi să împingă exitul fondului cu câţiva ani buni“, a declarat pentru Capital Loredana Albu, managing partner al Be Igloo, fosta divizie de vânzări a fondului norvegian, devenită de curând companie de sine stătătoare – cu obiect principal de activitate vânzarea şi promovarea de locuinţe.
Divizarea de norvegieni
Be Igloo a fost înființată în anul 2009 cu scopul revânzării locuințelor achiziţionate de Romania Invest pe piaţa locală. În urma separării de fondul de investiţii, Be Igloo este deținută de Loredana Albu, PR-ul organizației și Nimrod Zvik, directorul de marketing şi vânzări al companiei.
Be Igloo va avea în continuare exclusivitate pe valorificarea portofoliului Romania Invest, însă intenţionează să încheie contracte şi cu alţi dezvoltatori, pentru partea de vânzare şi promovare. Totodată, cei doi parteneri, au decis să se extindă şi pe alte segmente de activitate, în afara pieţei imobiliare.
„Suntem în curs de semnare a unor contracte cu mai mulţi dezvoltatori. În condiţiile în care vom avea o acoperire mai uniformă la nivelul Bucureştiului ne aşteptăm să vindem câte 15 locuinţe lunar în prima jumătate a anului“, a menţionat Loredana Albu.