Robert Raduly, edilul din Miercurea Ciuc este obligat de Curtea de Apel București să schimbe toate plăcuțele cu denumirile străzilor din localitate. Decizia Curții este una definitivă, după ce a respins luni recursul primarului.

Astfel, toate plăcuțele de străzi pe care sunt inscripționate întâi cu numele în limba maghiară și apoi în românește vor trebui schimbate de pe raza municipiului Miercurea Ciuc, a decis Curtea de Apel București, după ce luni a respins apelul primarului UDMR din Miercurea Ciuc, Robert Raduly, informează Mediafax.

Edilul fusese obligat prin sentința Tribunalul București din 5 septembrie 2019 să facă înlocuiască aceste plăcuțe, dar primarul a făcut recurs. Decizia vine după ce primarul Robert Raduly a fost dat în judecată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă.

Tribunalul București „respinge ca neîntemeiate excepţia nulităţii acţiunii, excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei, precum şi excepţia lipsei de interes a reclamantei invocate de către pârât prin întâmpinare. Admite acţiunea. Obligă pârâtul să înlocuiască toate plăcuţele cu denumirile străzilor de pe raza municipiului Miercurea Ciuc inscripţionate, în prezent, mai întâi în limba minorităţii, limba maghiară, cu alte plăcuţe, în care denumirea străzii în limba oficială de stat să fie inscripţionată deasupra limbii minorităţii. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, recursul urmând a se depune la Tribunalul București – Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronuntata prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 05.09.2019”, se arată în soluția instanței de anul trecut.

Primarul a făcut recurs însă la decizia Tribunalului București care s-a judecat la Curtea de Apel București, această decizie a instanței fiind definitivă.