România, reprezentată de oficiali ai ANCOM și ai Ministerului Comunicațiilor, a obținut luni al șaptelea mandat consecutiv în Consiliul Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU). 

Țara noastră a fost votată de 137 de state.

„137 dintre cele 179 de state membre prezente au votat în favoarea României! Este un mare succes pentru țara noastră, pentru că astfel vom avea un cuvânt important de spus în conducerea organizației care dă direcția la nivel internațional în domeniul telecomunicațiilor”, a declarat președintele ANCOM, Sorin Grindeanu. 

În afară de România, au mai primit mandate în cadrul Consiliului UIT și Federația Rusă, Polonia, Azerbaidjan și Republica Cehă.

Doar cinci din cele șapte țări au putut obține acest mandat. Clasamentul a fost următorul:

Romania – 137 voturi
Federatia Rusa – 136 voturi
Polonia – 125 voturi
Azerbaidjan – 119 voturi
Republica Ceha – 112 voturi
Bulgaria – 110 voturi
Kargazstan – 95 voturi

Potrivit hotnews.ro, Conferința Plenipotențiarilor are loc o dată la fiecare 4 ani (n.a un mandat durează 4 ani), pentru a alege conducerea organizației și pentru a stabili direcțiile de dezbatere până la următoarea ediție. Anul acesta, Conferinta are loc la Dubai, Emiratele Arabe Unite, în perioada 29 octombrie – 16 noiembrie. In cadrul aceleiași conferințe, Houlin Zhao a fost reales în funcția de Secretar General al UIT, iar Malcolm Johnson a fost reconfirmat în postul de Secretar General adjunct