România a ajuns în această fază a competiției etalând un fotbal modern, spectaculos, înscriind nu mai puțin de 8 goluri în primele trei meciuri jucate. În ciuda faptului că prezența noastră în semifinale nu poate fi pusă sub semnul întrebării, jurnaliștii germani relatează un episod pe care îl denumesc „primul scandal de la Euro”.

Astfel, jurnaliștii Bild au vorbit despre comentariile oficialilor români care au criticat decizia UEFA de a schimba meciul României de la ora 21.00, când era programat inițial, la ora 19.00, atunci când temperatura va fi extrem de ridicată, Italia, țara gazdă e turneului, fiind lovită în această perioadă de un val puternic de căldură.

„Est-europenii provoacă primul scandal de la turneul final. După ce semifinalele au fost stabilite, UEFA a decis să schimbe programul din senin. Ordinea meciurilor a fost inversată. Românii acuză teoria conspirației, spunând că italienii se răzbună pentru că echipa lor este responsabilă pentru eliminarea gazdelor. Meciul de la Bologna va începe la o temperatură de 41 de grade Celsius, un adevărat chin pentru fotbaliști. Un oficial al Federației a spus că aceasta este o crimă!”, au scris cei de la Bild, citați de ziare.com.

Mihai Stoichiță este oficialul român care a criticat în termeni duri decizia UEFA, însă de aici și până la a cataloga reacția drept cea care a generat ”primul conflict de la Euro” este cale lungă.

”Este crimă dacă se întâmplă acest lucru! Nu cred că vom juca de la ora 19:00. Nu se poate! M-am uitat pe prognoză, nu știu dacă se poate juca fotbal pe vremea asta. Nu știu acum care sunt regulile. Dar știu că la orice loc de muncă activitatea se suspendă după 36 de grade.

Nu știu dacă se poate juca la 19:00. Nu mi se pare corect ca o echipă să joace de la 19:00 și altele de la 22:00. Nu știu ce va fi. Vom face un apel la UEFA! Este un vald de căldură extraordinar în zona asta a Italiei!”, a spus Stoichiță, în exclusivitate, la ”Digi Sport Special”.