Astfel, ţara noastră obţine o producţie anuală de 10,7 milioane tone de porumb, în timp ce Franţa obţine 15,4 milioane tone.
"Producţia de anul viitor obţinută de UE se estimează a fi una foarte bună, ajungând la 62 milioane tone, faţă de 55 milioane tone anul acesta", a spus Luc Esprit, secretarul permanent al CEPP.
El a precizat că există totuşi diferenţe foarte mari de productivitate între statele europene.
"Franţa a obţinut anul acesta o producţie medie de 10,2 tone la hectar, în timp ce România a reuşit doar 4,5 tone la hectar", a spus Esprit.
Dacă Uniunea Europeană cultivă cu porumb o suprafaţă de 14 milioane hectare, Franţei îi revin 3 milioane hectare, României 2,5 milioane hectare, Italiei 1,2 milioane hectare, iar Ungariei 1,3 milioane hectare.
Totuşi producţiile obţinute diferă foarte mult, România având productivitatea cea mai slabă dintre ţările aflate în topul producătorilor. Astfel, dacă Franţa obţine 15,4 milioane tone, România produce 10,7 milioane tone, Italia 8,3 milioane tone, iar Ungaria obţine 8,4 milioane tone.
România, al doilea producător de porumb din UE

20 octombrie 2011, 16:04
Ultima modificare în 20 octombrie 2011, 19:04
România este al doilea producător de porumb din Uniunea Europeană, după Franţa. Ceilalţi doi actori principali de pe această piaţă sunt Italia şi Ungaria, potrivit datelor Confederaţiei Europene a Producătorilor de Porumb.