Scorul final a fost 32-28 în favoarea României, care a condus încă de la pauză, cu 17-14. Performanța notabilă a fost realizată de Eliza Buceschi, care a înscris 12 goluri în timpul meciului.

Printre cele mai proeminente marcatoare din echipa României s-au numărat Buceschi cu 12 goluri, urmată de Pintea, Ostase și Seraficeanu, fiecare cu câte 3 goluri. În echipa Japoniei, Aizawa a reușit să se evidențieze cu 5 goluri.

Într-un moment de pauză strategică, antrenorul Florentin Pera le-a transmis jucătoarelor sale cu căldură: „Vă felicit din inimă, sunteți remarcabile!”

Cristina Neagu, căpitanul echipei, a intrat în joc la Campionatul Mondial de handbal feminin abia în minutul 19 al partidei cu Germania și nu a fost inclusă în lot pentru acest meci.

În continuarea grupei III, sâmbătă se vor disputa meciurile Serbia – Germania și Polonia – Danemarca.

România va juca împotriva Poloniei

Ultimul meci al echipei României în grupa III va avea loc luni, împotriva Poloniei, cu începere la ora 19:00. La momentul actual, România se situează pe locul 3 în grupă, acumulând 4 puncte.

Performanțele anterioare ale echipei României de handbal feminin includ victorii cu 44-19 împotriva Chile, 37-28 împotriva Serbiei și o înfrângere cu 23-39 în fața Danemarcei în faza preliminară E, precum și o înfrângere cu scorul de 22-24 împotriva Germaniei în grupa principală III.

În altă ordine de idei, echipele Norvegiei, campioana en-titre, și Franța s-au calificat deja în sferturile de finală din grupa II.

Primele două echipe clasate în grupele principale se vor califica în sferturile de finală, care sunt programate pentru 12-13 decembrie, urmate de semifinalele de pe 15 decembrie și finalele pentru medalii de pe 17 decembrie.

România este singura țară care a participat la toate cele 26 de ediții ale Campionatului Mondial de handbal feminin.

Palmaresul naționalei României la Mondiale include patru medalii: aur în 1962, argint în 1973 și 2005, bronz în 2015. În ediția din 2021, România s-a clasat pe locul 13, iar Norvegia a câștigat titlul mondial.