În plus, asigură locuri de muncă pentru aproape 200.000 de angajaţi, conform datelor Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară – Romalimenta.
“În 2010, industria alimentară din România a înregistrat o cifră de afaceri de 9,76 miliarde euro, ocupând poziţia a treia pe total industrie, cu o contribuţie de 8% în PIB. De asemenea, în sector existau la nivelul anului 2010 un număr de 185.000 de angajaţi”, a declarat Melania Stoica, PR specialist Romalimenta, citată de Agerpres.
Ramura de procesare a cărnii deţine cea mai importantă contribuţie în sectorul industriei alimentare, cu o cifră de afaceri de 1,3 miliarde euro, urmată de panificaţie, cu 1,1 miliarde euro, şi de băuturile răcoritoare nealcoolice, cu un miliard de euro. De asemenea, cu o pondere de 840 milioane euro în total industrie alimentară se află ramura de producţie a cărnii, iar produsele lactate înregistrează o cifră de afaceri de 800 milioane euro.