În urmă cu un an, OMV a prelungit contractul lui Gerhard Roiss până în luna martie 2017, însă în al doilea trimestru al acestui an profitul operaţional s-a înjumătăţit din cauza crizei din Libia care a obligat OMV să majoreze producţia în ţările cu costuri mari de producţie cum este Norvegia. În plus, performanţele din segmentul gazelor naturale nu s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor, iar potrivit surselor citate de Reuters planurile lui Gerhard Roiss de a restructura această divizie au provocat fricţiuni între el şi directorul acestei divizii, germanul Hans-Peter Floren.

Săptămâna trecută, cotidianul austriac Die Presse a publicat un articol conform căruia OMV ar putea termina anticipat contractele lui Gerhard Roiss şi Hans-Peter Floren o decizie finală în acest sens urmând a fi luată la reuniunea de marţi a boardului. Publicarea acestor informaţii a făcut ca acţiunile OMV să atingă vineri cea mai redusă valoare din ultimii doi ani.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Economiei, Departamentul pentru Energie, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber pe Bursa de Valori Bucureşti. AGERPRES