Cei 1.025 de angajați vor fi trimiși în șomaj tehnic până la 31 august 2011, potrivit unui comunicat al companiei.

În comunicatul remis Bursei de Valori București, care este semnat de președintele Consiliului de Administrație și director general al combinatului, Constantin Roibu, se menționează că în luna august Oltchim funcționează la doar 30% din capacitate ”ca urmare a imposibilității finanțării capitalului de lucru”.

"Trimiterea în şomaj tehnic a salariaţilor din serviciile funcţionale se poate face prin rotaţie pentru a asigura continuitatea şi competenţa în rezolvarea problemelor specifice fiecărui loc de muncă", se mai arată în comunicat.

 Personalul trimis în șomaj tehnic îşi desfăşoară activitatea atât la punctul de lucru din Râmnicu Vâlcea, cât şi la divizia Petrochimică din Bradu, Argeş.

"Pe durata suspendării contactelor, salariaţii beneficiază de o indemnizaţie de 80% din salariul de bază al fiecăruia, corespunzător locului de muncă ocupat", se precizează în comunicat.
De 20 de ani la conducerea companiei din Râmnicu Vâlcea se află aceeași persoană – Constantin Roibu, care în ultimii ani din cauza a înglodat combinatul în datorii.
Societatea a intrat de la începutul anului pe lista companiilor aflate sub monitorizarea FMI. Guvernul a aprobat și programul de privatizare al combinatului, iar în scrisoarea către FMI statul român și-a luat angajamentul ca cel târziu anul viitor compania să fie privatizată.
Mai mult, ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat în luna iulie că Oltchim ar putea intra pe lista la care statul vrea să introducă management privat.
Declarațiile ministrului au venit după ce capital.ro și Evenimentul zilei a arătat în mai multe rânduri cum sub conducerea actualului director o companie de talia Oltchim a ajuns în prag de faliment.