Astfel, Adunarea Generală a Acționarilor a aprobat reducerea valorii nominale a acțiunilor, de la 1,43 lei la 0,84 lei. Participațiile acționarilor în companie rămân neschimbate. RMGC deține licența de exploatare asupra zonei miniere Roșia Montană.

Statul român, prin Minvest SA, societate cu capital integral de stat, deține o participare în RMGC de 19,31%. Acționarul principal, compania Gabriel Resources Ltd, deține 80,69% din capital și finanțează proiectul în proporție de 100%.
Până în prezent, pentru dezvoltarea proiectului minier de la Roșia Montană acționarul principal al RMGC a investit circa 450 de milioane de dolari, iar investitiile totale sunt estimate sa depășească 2 miliarde de dolari.

Mina de la Roșia Montană ar propulsa România în fruntea clasamentului producătorilor europeni de aur, întrucât Finlanda, care în prezent deține prima poziție cu circa 8 tone de aur pe an, ar fi surclasată de Roșia Montană, care va avea o producție estimată de circa 15 tone anual.

În perioada de funcţionare a minei, Proiectul Roşia Montană va crea peste 3.600 de locuri de muncă directe şi indirecte, potrivit societăţii de consultanţă britanice Oxford Policy Management