Ken Kercheval a devenit foarte popular pentru rolul Cliff Barnes în filmul serial Dallas, rol pe care l-a interpretat în perioada 1978-1991. Kercheval şi Larry Hagman, care a interpretat rolul J.R. Ewing, au fost singurii actori care au jucat în toate cele 14 sezoane ale serialului difuzat între anii 1978 şi 1991. Cliff Barnes i-a adus două premii internaţionale şi alte cinci nominalizări.

El era considerat unul dintre principalii rivali ai lui J. R. Ewing, personaj principal interpretat de legendarul Larry Hagman. De altfel, doar cei doi actori au apărut în fiecare dintre cele 12 sezoane filmate iniţial.

Din primele informaţii reiese că actorul a murit la reşedinţa sa, din Clinton, Indiana. Conform Hollywood Reporter, Ken Kercheval a murit de pneumonie, deşi actorul se lupta de mulţi ani cu o formă rară de cancer la plămâni.

În 2017, un alt personaj îndrăgit din serial, respectiv actorul american Jared Martin a încetat din viață. Este vorba despre cel care a interpretat în Dallas personajul lui Steven „Dusty” Farlow.

“Dallas” l-a pierdut în 2012 și pe Larry Hagman, cunoscut pentru rolul lui J. R. Ewing în filmul serial Dallas. Hagman a jucat în acest rol din 1978 şi până în 1991.