Jucătoarele române de tenis de masă Elizabeta Samara şi Daniela Dodean Monteiro s-au calificat, sâmbătă, în turul al treilea al probei de simplu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.  În alt meci din turul al doilea la simplu, Daniela Dodean Monteiro a învins-o pe valoroasa jucătoare poloneză Li Qian cu scorul de 4-1 (12-10, 11-9, 11-9, 5-11, 11-8). Dodean va juca în turul al treilea luni, de la ora 10,00 (16,00, la Bucureşti), contra japonezei Ai Fukuhara, a patra favorită.

Marian Drăgulescu (35 ani) s-a calificat, sâmbătă, în finala de la sărituri în concursul de gimnastică artistică de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în timp ce Andrei Muntean va evolua în finala de la paralele.

Naţionala feminină de handbal a României, medaliată cu bronz la Mondialul de anul trecut, a fost învinsă fără drept de apel de Angola cu scorul de 23-19 (11-9), sâmbătă, în primul său meci din Grupa A.

Jucătorul român de tenis de masă Ovidiu Ionescu s-a calificat, sâmbătă, în turul al doilea al probei de simplu, la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, după ce l-a învins pe iranianul Nima Alamian cu scorul de 4-1 (11-7, 11-6, 11-9, 9-11, 11-4).  Și Adrian Crişan s-a calificat, sâmbătă, în turul al doilea al probei de simplu, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce a dispus cu 4-1 (11-8, 14-12, 9-11, 11-6, 11-8) de indianul Sharath Kamal Achanta.

Tenismenii români Florin Mergea şi Horia Tecău s-au arătat optimişti după debutul victorios la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, 6-3, 6-2 cu argentinienii Federico Delbonis/Guillermo Duran. De asemenea, Monica Niculescu s-a calificat, sâmbătă, în runda a doua a probei de simplu din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce a dispus cu 6-2, 6-3 de Veronica Cepede Royg (Paraguay). Niculescu (28 ani, 56 WTA) s-a impus într-o oră şi 28 de minute în faţa unei adversare de 24 de ani mai slab cotate (124 WTA). 

Ana-Maria Popescu a ratat calificarea în sferturile de finală, după ce a fost învinsă de Choi Injeong (Coreea de Sud), cu 15-8, în optimi. Choi câştigase în turul al doilea cu 15-12 în faţa rusoaicei Kolobova. Scrimera a declarat că sportiva sud-coreeană Choi Injeong a închis-o şi nu a găsit nicio soluţie pentru a o depăşi, sâmbătă, în optimile de finală ale probei individuale de spadă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Ana-Maria Popescu (ex-Brânză) a comentat şi evoluţiile colegelor sale, eliminate în fazele anterioare: ''Probabil Simona Pop a fost puţin blocată de faptul că a fost prima oară la Jocuri. Eu una n-am mai simţit acea presiune, nu m-a mai impresionat nici sala, nici nimic. Simona Gherman a riscat, şi asta apreciez, şi a pierdut pe mâna ei, măcar ştie cum a pierdut''. Simona Gherman, campioana europeană en titre, a fost întrecută în şaisprezecimi de franţuzoaica Lauren Rembi, după un meci pe care l-a controlat până pe final (10-13). Simona Pop a fost întrecută în primul tur de Leonora MacKinnon (Canada), o sportivă mai slab cotată, cu scorul de 15-10. 

 Canotorii români Cristi-Ilie Pîrghie şi George Palamariu s-au calificat în semifinalele probei de dublu rame masculin, sâmbătă, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce au ocupat locul al treilea în seria a doua.  Pîrghie şi Palamariu au fost cronometraţi cu timpul de 6 min 51 sec 71/100, devansaţi de francezii Germain Chardin/Dorian Mortelette (06 min 42 sec 00/100) şi de britanicii Alan Sinclair/Stewart Innes (6 min 50 sec 77/100).  Semifinalele vor avea loc marţi, de la 15,50, respectiv 16,00 (ora României). 

Judoka română Monica Ungureanu a fost învinsă de belgianca Charline van Snick, prin ippon, sâmbătă, în primul tur al categoriei 48 kg, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Ungureanu, medaliată cu bronz la Europenele de anul acesta de la Kazan, nu a avut prea multe şanse în faţa belgiencei, campioană europeană anul acesta şi medaliată cu bronz la JO 2012, învingătoare după un minut şi 54 de secunde.  România mai are la judo trei reprezentanţi la Rio, Andreea Chiţu (cat. 52 kg), care va evolua duminică, Corina Căprioriu (cat. 57 kg), care va concura luni, şi Daniel Natea (cat. +100 kg), care va intra pe tatami pe 12 august.