Intel Corporation a raportat pentru primul trimestru al anului un venit de 12,8 miliarde de dolari, un venit operaţional de 2,5 miliarde de dolari, un profit net de 1,9 miliarde de dolari şi un profit per acţiune de 38 de cenți.

Compania a generat aproximativ 3,5 miliarde de dolari cash din operaţiuni, a plătit dividende în valoare de 1,1 miliarde de dolari şi a folosit 545 de milioane de dolari pentru a răscumpăra 22 de milioane de acţiuni.

“În primul trimestru al anului am văzut o creștere importantă în segmentul centrelor de date, semne de îmbunătățire în segmentul PC-urilor și am livrat 5 milioane de procesoare dedicate tabletelor, ceea ce ne apropie de ținta noastră de 40 de milioane de tablete în 2014”, a declarat Brian Krzanich, CEO al Intel. “De asemenea, am arătat angajamentul nostru de a crește în domeniul enterprise cu colaborări strategice și de business cu Cloudera, am lansat a doua generație a platformei LTE cu CAT6 și alte capabilități și am lansat primele produse bazate pe tehnologia Quark pentru Internet of Things”, a adăugat el.