Parlamentarii au lansat o promisiune și anume că la alegerile prezidențiale de la finalul anului vom putea vota prin corespondenţă. Proiectul de lege ar urma să fie adoptat într-o lună. Românii din diaspora vor putea vota anticipat. Sistemul de vot electronic nu se bucură de susținerea Autorității Electorale Permanente, însă legea ar putea fi adoptată luna aceasta.

Noul proiect de lege va reglementa votul prin corespondenţă, votul anticipat şi posibil votul electronic.

“Ne pregătim pentru prezidenţiale din timp, nu trebuie să mergem în toamnă, trebuie s-o trecem în iunie, ca să fie timp pe vară.”, a spus Ion Călin, deputat PSD, conform știrileprotv.ro.

”În caz contrar, domnilor de la PSD, veţi culege ce aţi semănat. Diaspora se va mobiliza şi vă va da o lecţie pe care nu o veţi uita.”, a declarat Matei Dobrovie, deputat PNL.

“Cei din străinătate să poată vota electronic şi să fie pentru toate tipurile de scrutin. E de datoria dumneavoastră morală şi legală.”, spune Ana Racheleanu, Asociaţia DECLIC.

“Nu există o garanţie că se poate lega votul de persoana respectivă, aici e cea mai mare breşă de securitate.”, susține Zsombor Vajda, vicepreşedinte AEP.