Dăncilă este presată în aceste momente să o schimbe din fruntea unei organizații importante a PSD pe cea care tocmai ar fi primit o promovare. Este vorba de europarlamentarul Rovana Plumb, care a fost nominalizată, alături de Dan Nica, pentru ocuparea funcției de comisar european.

Mai mulți lideri locali PSD Dâmbovița au semnat și i-au înmânat, în week-end, premierului Viorica Dăncilă o scrisoare în care se plâng de un presupus comportament abuziv al Rovanei Plumb și al fiului său, Andrei Plumb, potrivit unui documentului dezvăluit de G4Media.ro.

În scrisoare, liderii PSD Dâmbovița îi cer lui Dăncilă ”demiterea actualei conduceri a organizației și numirea unei conduceri interimare”. Aceștia spun că Rovana Plumb ar fi cheltuit banii organizației fără consultarea conducerii pe ”mese festive și consultanți dubioși”.

Potrivit acestora, Rovana Plumb nu ar respecta statutul partidului privind numărul de membri ai Biroului Permanent Județean și l-ar fi impus pe fiul său, Andrei, ca membru al acestei structuri de conducere.

”Acțiunile permanente de intimidare și amenințare, scandalurile pe interese au alimentat o atmosferă de instabilitate a organizației datorită comportamentului de vătaf al județului al lui Andrei Plumb. Astăzi nimic nu se mițcă în județ fără ordinul lui Andrei Plumb”, se arată în scrisoarea citată.