Ecourile angajării Vioricăi Dăncilă la BNR nu s-au stins încă! Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a susţinut, miercuri, o conferinţă de presă, iar una dintre întrebările primite a fost legată de activitatea fostului premier şi preşedinte al PSD.

“Lucrează de la birou și este foarte disciplinată”, a spus Mugur Isărescu despre modul în care s-a integrat Viorica Dăncilă la Banca Naţională.

“N-a luat locul niciunui specialist din Banca Națională. (…) Este un domeniu relativ nou”

Guvernatorul BNR a mai adăugat că Dăncilă nu a luat locul vreunui specialist din Banca Naţională, fiind vorba despre un domeniu nou, pentru ca nu existau absolvenţi de studii care să poată forma grupul de lucru. Grupul de lucru din care face parte Dăncilă va ieşi public cu un material în toamnă, a mai spus Mugur Isărescu.

“Motivele, ca și politica de resurse umane au fost explicate pe larg de directorul de resurse umane și se găsesc pe site-ul băncii. Nu am nimic de adăugat.

În ceea ce privește domeniul în care dânsa lucrează, fac două precizări. N-a luat locul niciunui specialist din Banca Națională. Domeniul în care dânsa lucrează, “Economia Verde”, este un domeniu relativ nou şi pentru dânsa, dar pentru oricine.

Nu avem absolvenți de facultate sau de orice studiu în domeniul acesta. Împreună cu colegii care formează grupul de lucru respectiv, studiază, și probabil că în toamnă grupul respectiv, care este încă în formare, va termina o lucrare, va ieși în public cu materialul respectiv”, a declarat, miercuri, guvernatorul BNR.

“Se caută oameni care au uși deschise la Parlamentul European”

De la 1 iunie, Viorica Dăncilă a fost angajată în cadrul Băncii Naţionale, odată cu crearea a cinci birouri specializate, în vederea trecerii la moneda euro. Este vorba despre Biroul Euro, Biroul Economiei Reale, Biroul Bănci Centrale, Biroul Monede Digitale şi Biroul de Economie Verde.

“Înainte de a fi prim-ministru, a fost europarlamentar multă vreme. A fost funcționar european. Cunoaște toate căile din Uniunea Europeană. Acolo cunoaște oameni mai ales din zona verde, ecologiști, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe.

La Banca Națională, pentru aceste cinci birouri se caută oameni care au uși deschise la Parlamentul European. Ăsta este lucrul cel mai important. Fără uși deschise nu facem nimic pentru țara asta”, a explicat Adrian Vasilescu, consilier de strategie în cadrul BNR, la acel moment.