N-a fost, cu siguranta, iceputul de an pe care si l-ar fi dorit Siminel Andrei, seful NCH Advisor, administratorul fondurilor Broadhurst Invetments si Linsell, de departe cei mai mari investitori de portofoliu pe piata romineasca. Pe 24 ianuarie, Andrei anunta i cuvinte sumbre demisia sa din comitetul Bursei si retragerea candidaturii pentru postul de presedinte, un post pe care si-l dorise si pentru care s-a luptat cu duritate pina i ultima clipa. Gestul lui Andrei, destul de surprinzator pentru cei mai multi dintre apropiatii pietei de capital, a venit i urma anuntului lui Valeriu Velciu, presedintele Unicapital, o casa de brokeraj, ca va deschide un proces impotriva legalitatii constituirii Comitetului Bursei. Valeriu Velciu, el isusi candidat pentru cea mai ialta pozitie i BVB, a detinut pina la mijlocul anului trecut pozitia omoloaga i cadrul ANSVM, organizatia care patroneaza mai putin fericita piata Rasdaq, dar a pierdut sprijinul SVM-urilor i competitia cu Andrei.
O noua lovitura pentru Andrei s-a prefigurat, de aceasta data, din partea unui adversar mult mai puternic: Guvernul isusi. Acesta a anuntat de curind rediscutarea Ordonantei nr. 229 emisa de guvernul Isarescu pe ultimii metri ai mandatului sau si care era menita sa ofere mai multa protectie actionarilor minoritari fata de abuzurile majoritarilor. Termenul pentru o decizie i acest sens este prevazut, se pare, chiar pentru aceasta saptamina.
Andrei a purtat o idelungata activitate de lobby pentru Ordonanta nr. 229 si aparitia acesteia i se datoreaza i mare parte. Pentru asta el a icheiat chiar si o alianta cu societatile de investitii financiare (SIF), menita sa lupte pentru protejarea minoritarilor (SIF sunt de departe cei mai mari detinatori de portofolii minoritare de pe piata de capital). L