MINISTERELE CODAŞE RISCĂ SĂ PIARDĂ FONDURILE DE LA UE

Leonard Orban, noul ministru însărcinat cu atragerea de fonduri europene, va propune realocarea banilor de la ministerele care au o rată mică de absorbţie către altele cu rate mai mari. Janusz Lewandowski, comisarul european pentru Buget, şi Leonard Orban susţin redirecţionarea fondurilor către ministerele harnice. Elena Udrea a cerut deja bani de la alţi miniştri. Ministerele codaşe la absorbţia de fonduri europene ar putea rămâne fără finanţarea nerambursabilă de la UE, iar banii să fie redirecţionaţi către alte ministere mai harnice, cu rate mai mari de accesare a fondurilor, scrie adevarul.ro.

MAI MULTE DREPTURI PENTRU POTENŢIALII ASIGURAŢI DE VIAŢĂ

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) susţine că cei care intenţionează să cumpere o asigurare de viaţă au dreptul ca înainte de semnarea contractului de asigurare să primească un set de informaţii suplimentare celor prezentate până acum de asigurătorii şi intermediarii în asigurări. „Având acces la mai multe informaţii, asiguraţii de viaţă vor fi mai bine protejaţi. Am constatat, nu de puţine ori, că neînţelegerile dintre asiguraţi şi societăţi apar din cauză că oamenii nu cunosc sau nu înţeleg foarte bine clauzele contractelor de asigurare pe care le-au semnat, iar uneori chiar confundă asigurările de viaţă cu instrumentele de economisire oferite de sistemul bancar, scrie Curierul Național.

ROMGAZ INTRĂ ÎN HORA GAZELOR NECONVENŢIONALE

Producătorul de stat a descoperit în Transilvania zăcăminte de gaze neconvenţionale care ar putea creşte cu 15-20% rezervele dovedite ale României. Chevron şi MOL au intrat deja pe această piaţă. Valoarea gazelor neconvenţionale ce ar putea fi exploatate de Romgaz se ridică la două miliarde de euro, potrivit estimărilor „Adevărul“. În ultimul an, în România a început să se vorbească din ce în ce mai des despre gazele neconvenţionale, odată cu venirea la noi în ţară a primelor companii petroliere de talie mondială care caută astfel de zăcăminte. De fapt, gazele neconvenţionale sunt tot gaze naturale, însă aflate în roci dure şi greu de exploatat. Chevron, a doua mare companie petrolieră americană, a câştigat trei licenţe de explorare a gazelor neconvenţionale în sudul ţării, iar ungurii de la MOL caută acelaşi lucru în Câmpia de Vest, scrie adevarul.ro.