Preţul locuinţelor din Cosmopolis variază între 39.000 şi 90.000  de euro, ceea ce înseamnă că Benevo a plătit pe unităţile achiziţionate, la un preţ mediu, circa 4,1 mil. euro. Apartamentele cumpărate, garsoniere şi apartamente cu două camere, fac parte din faza a doua a complexului Cosmopolis şi sunt destinate închirierii.
„Aceasta este prima mare achiziţie de apartamente făcută de un investitor în mai bine de trei ani”, spune Michael Topolinski, CEO Benevo. Chiar dacă portofoliul achiziţionat este mai mare, aceasta nu este singra tranzacţie din ultima perioada. Un fond de investiţii cu capital elen a achiziţionat în luna mai a acestui an un pachet de 28 de apartamente în proiectul rezidenţial Linda din apropierea centrului comercial Cora Pantelimon, tranzacţie a cărei valoare se învârte în jurul a 2 mil. euro.
Michael Topolinski a intrat pe piaţă în 2007 prin achiziţia de locuinţe noi la pachet. Acesta a ajuns la un portofoliul de 900 de apartamente în 14 ansambluri rezidenţiale din Bucureşti şi Braşov. Acum deţine şi administrează 300 de locuinţe destinate închirierii.
În următoarele 24 de luni, Benevo plănuieste cumpărarea a 1.000 de apartamente noi. Pe platforma operaţională construită pentru administrarea şi dezvoltarea portofoliul propriu, agenţia Benevo contractează acum servicii de vânzare, închiriere şi administrare proprietăţi pentru portofoliile rezidenţiale neperformante ale băncilor.
“Benevo îşi va extinde semnificativ portofoliul de apartamente în 2012 şi are în prezent câteva  investiţii în negociere. Deşi piaţa este în continuare foarte dificilă, Benevo are resursele să achiziţioneze şi să administreze apartamente”, spune Michael Topolinski.
Benevo este implicată alături de fondul canadian CD Capital Partners şi de sud-africanii de la New Europe Property Investments (NEPI) în dezvoltarea centrului comercial Victoria City Center, ce urmează a fi construit în locul fostei fabrici de textile Dacia din Bucureştii Noi.

Până în prezent, în Cosmopolis a fost finalizată prima fază, care totalizeazpa 586 de apartamente. În faza a doua au fost date în folosinţă, în prima jumătate a anului acesta, 62 de apartamente, iar în octombrie 2011 încă 103 locuinţe. Investiţiile Opus Land Development, dezvoltatorul Cosmopolis, au început în 2006 şi totalizează până în octombrie anul acesta 200 milioane euro în infrastructură (străzi, utilităţi, spaţii verzi), blocuri, vile şi spaţii comerciale.