Eugen Tomac nu a confirmat şi nici nu a negat o posibilă candidatură a Elenei Băsescu la alegerile generale din acest an. Conform acestuia, subiectul nu a fost discutat în partid la şedinţa de duminică. Acesta a explicat că la organizaţia judeţeană Constanţa a fost stabilit primul pe lista pentru Senat, însă nu s-a decis cine va deschide lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor.

„Nu pot să vă confirm şi nici nu pot să vă infirm. Tot ce pot să vă spun este că Elena Băsescu este membru PMP de la crearea partidului. La şedinţa de astăzi nu am discutat acest subiect”, a declarat Eugen Tomac.

Validarea listelor de candidaţi pentru alegerile parlamentare

De asemenea, Eugen Tomac a anunțat că preşedintele executiv al PMP, Marius Paşcan, va fi primul pe listă în judeţul Mureş

„Viaţa merge înainte, democraţia nu poate fi suspendată, motiv pentru care şi noi, ca partid, ne-am pregătit de alegeri. PMP este al treilea partid ca număr de aleşi după PSD şi PNL, suntem încrezători în şansele noastre. Suntem singurul partid parlamentar care a cerut în Parlament să fie pus în aplicare rezultatul referendumului din 2009 privind reducerea numărului de parlamentari. Este inadmisibil că niciun partid politic nu a depus în Parlament o iniţiativă prin care să reducă numărul de parlamentari”, a spus Eugen Tomac.

Conform acestuia, faptul că de doi ani proiectul PMP privind aplicarea rezultatului referendumului din 2009 nu a fost dezbătut este „un afront direct la adresa democraţiei şi un mesaj de dispreţ faţă de cetăţenii români”.

De asemenea, acesta a fost întrebat dacă va atinge scorul de 10% pe care declară că l-a stabilit. La aceast întrebare, Eugen Tomac a spus că „şi după alegerile parlamentare PMP va face ceea ce trebuie pentru ţară”.