Pandemia de coronavirus a făcut prăpăd în România. Aproape în fiecare zi avem parte de peste o mie de noi cazuri de infectări. Peste doar câteva zile începe și școala, iar problemele ar putea fi din ce în ce mai mari.

Revenim la starea de urgență?!

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a venit cu vestea la care se gândesc cu groază toți românii. Revenim la starea de urgență? Șeful de la Sănătate a spus adevărul. Ce se va întâmpla peste doar câteva luni, din iarnă, este foarte grav.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru spune că pe masa Ministerului Sănătății și pe masa Guvernului, în general, există mai multe scenarii sau opțiuni. Mai mult, Tătaru a venit și cu precizări clare.

„În acest moment, mergem pe un scenariu în care am redeschis niște activități, în care am revenit la școală, în care avem alegeri locale și în care urmează un sezon rece. Avem pregătite scenarii, protocoale de aplicat, trebuie doar să fim conștienți să se desfășoară în anumite condiții”, a spus Tătaru, conform B1TV.

Mai mult, ministrul Sănătății a fost întrebat despre o posibilă înăsprire a regulilor pentru stoparea pandemiei. Nelu Tătaru a precizat că în primul rând oamenii trebuie să conștientizeze că avem de-a face cu o pandemie.

Pe de altă parte, ministrul a făcut referire și la vaccinarea în general, împotriva gripei sezoniere, care va aglomera și mai mult spitalele, pe lângă criza sanitară generată de COVID-19. În acest sens ministrul a recomandat populației să se vaccineze.

„Trebuie să avem o conştientizare la ce se întâmplă. Ar trebui să conştientizăm. Ca doctor, nu poti trata o boală dacă nu recunoşti că o ai. Haideţi să recunoaştem că avem o pandemie, haideţi să recunoaştem că nu avem un vaccin, în condiţiile în care avem un vaccin să apreciem celelalte vaccinuri pe care le avem, dar nu le facem”, a spus Nelu Tătaru.