Pe lista de Revelion a românului căruia îi place să călătorească se află destinații relativ exotice, precum Dubai sau insulele Caraibe. Surprinzător sau nu, asemenea sejururi se regăsesc și pe lista milionarilor din TOP 300 Capital – Cei mai bogați români.

Deși mulți dintre aceștia au fost reticenți în a-și dezvălui planurile de concediu, putem concluziona, pe baza răspunsurilor celor chestionați, că destinațiile calde au fost la mare căutare. Un posibil motiv ar fi, după cum spune Marcel Bărbuț, proprietarul AdePlast, și faptul că „din jocul detașării face parte și căldura“. „După un an greu, iar ultimii 10-15 ani așa au fost, simt nevoia de relaxare totală. Iar asta înseamnă detașare totală. Prin urmare, vreau să merg undeva unde este cald“, spune milionarul Marcel Bărbuț a cărui avere a fost estimată de TOP 300 la 40 de milioane de euro. „În anii din urmă preferam Egiptul, însă din cauza dificultăților politice prin care trece țara faraonilor, a trebuit să mă reorientez, iar acum o să plec în Dubai. La fel de cald, în plină iarnă românească, însă cu oameni care știu să facă turism“, completează Bărbuț, menționând că nu contează suma pe care a plătit-o pentru această vacanță, ci calitatea concediului. „Trebuie să ne pregătim pentru un alt an de foc: 2013“, spune el.
În medie, un concediu în Dubai, în perioada Revelionului costă 2.000 de euro la un hotel de cinci stele, cu mic dejun inclus.

Un alt milionar, Cornel Tăbăcaru, a cărui avere a fost estimată la 50 de milioane de euro, îşi petrece  începutul noului an în Costa Rica, destinaţie preferată de omul de afaceri în ultimii ani.

Nici Marius Ghenea nu se dezice de sărbătorile petrecute în destinații calde. A făcut în ultimii zece ani Revelionul în astfel de țări, pentru că i s-a părut interesant să aibă un sfârșit de an diferit, în care la miezul nopții să poată sta afară și să ciocnească o cupă de șampanie la un foc de artificii în climat tropical. Anul acesta însă, fiind și o perioadă mai aglomerată ca de obicei, va rămâne în România și, cel mai probabil, va sărbători în Bucovina. „Îmi place foarte mult și zona, dar și faptul că s-au păstrat cel mai bine tradițiile populare de sărbători“, spune antreprenorul a cărui avere a fost evaluată de TOP 300 la 42-43 milioane de euro. „Nu am calculat bugetul de Revelion, dar cred că cel mai important lucru este să fii alături de cei dragi, să fie o perioadă liniștită, în care să poți face analiza anului care se încheie, respectiv să-ți stabilești cele mai potrivite rezoluții pentru noul an“, completează acesta.

Deși am crede că un Revelion în Bucovina poate fi relativ ieftin, un sejur de lux în nordul țării poate ajunge și la 900 de euro de persoană (cazare într-un apartament de cinci stele stele al unui hotel), însă turiștii participă la obiceiurile și tradițiile specifice zonei. Tariful include trei nopți de cazare, în regim demipensiune, săniuțe și prăjituri din partea casei pe tot parcursul șederii.

Tot România preferă pentru Revelion și Ionuţ Negoiță, milionarul a cărui avere a fost estimată de TOP 300 la 170-180 de milioane de euro. „Vreau să merg la schi anul acesta. Am făcut Revelionul în Caraibe, la New York și alte destinațiii frumoase ale lumii, dar acum m-am hotărât să rămân în România. Îmi place cum sărbătorim noi trecerea dintre ani“, spune antreprenorul, care menționează că, după Anul Nou, va pleca în Dubai pentru o vacanță la soare. De la caz la caz, alocă un buget între 5.000 și 15.000 de euro pentru concediu._

LAST MINUTE DE LUX

MAURITIUS Lagune superbe, plaje ge­ne­roa­se cu nisip fin, străjuite de cocotieri, și Oceanul Indian. Sunt câteva dintre motivele pentru care un turist poate alege Mauritius. Cine nu are deja planuri poate opta pentru un sejur de zece zile, al cărui preț ajunge la 2.710 euro (ofertă Eturia). Turistul are inclusă cazarea la un hotel de patru stele, în regim demipensiune, dar și biletele de avion, transferurile și ghidul turistic.

DUBAI  Shopping, lux, plajă și soare. Sunt motive serioase pentru românii care nu au apucat încă să-și rezerve vacanța. La doar cinci ore de zbor de București, Dubai poate fi locul ideal pentru sfârșitul de an. Totul la prețul de 2.899 de euro de persoană (ofertă Christian Tour). Tariful include transportul cu avionul, taxele de aeroport, șapte nopți de cazare cu mic dejun inclus la un hotel cu ștaif din Emirate.

ST. MORITZ Mai sunt români care vor să-și petreacă Revelionul pe pârtiile de schi. Și dacă tot preferă luxul, St. Moritz este una dintre stațiunile cele mai apreciate la acest capitol. Prin urmare, cei care vor să schieze cu bogații Europei pot opta pentru un revelion în zonă. Prețul este de 1.712 euro și include o săptămână de cazare la un hotel de cinci stele, cu mic dejun inclus (ofertă Pegas Holidays).

SRI LANKA Un sejur în Galle, în sud-vestul Sri Lanka costă 3.171 de euro (ofertă Aero Travel), turistul având incluse șapte nopți de cazare cu mic dejun la un hotel de cinci stele, cina festivă de revelion, dar și transportul.

CROAZIERĂ Cine caută extravaganță poate opta pentru o croazieră în Caraibe. Tariful este pe măsură: 11.598 de euro apartamentul pentru două persoane, dar turiștii primesc 14 zile de cazare, servicii all inclusive pe vapor, un credit de 500 de euro ce poate fi consumat la bord (ofertă Aero Travel). La acest preț, se adaugă și biletele de avion până în Statele Unite (plecarea se face din Florida) care costă încă 1.500 de euro.