'Pentru industria turismului, anul 2015 a fost cel mai fructuos an din punct de vedere al realizărilor legislative din ultimii 20 de ani. Actele legislative nu s-ar fi putut aproba dacă nu ar fi existat o comunicare foarte bună cu ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose. Sperăm ca noul ministru al Economiei să continue ce a început Mihai Tudose şi ne dorim să ducem la bun sfârşit punctele menţionate în protocolul de colaborarea dintre FPTR, minister şi autoritatea pentru turism', declara Mohammad Murad, preşedinte FPTR, în a doua jumătate a lunii noiembrie. 

Ministerul Finanţelor Publice taie, însă, din elanul industriei şi anunţă, pe 5 decembrie, că 'în condiţiile în care pe baza execuţiei bugetare a anului 2016 există un risc de deviere, în vederea contracarării acestuia se impune promovarea unor măsuri, pe orizontul de referinţă, respectiv menţinerea unor măsuri adoptate în anii anteriori, precum neacordarea pentru personalul bugetar a voucherelor de vacanţă'. 

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Turism apreciază, la rândul lor, că 2015 a fost un an bun, în condiţiile în care a lucrat la implementarea TVA 9% la serviciile de alimentaţie publica pentru industria turismului, la emiterea reglementărilor legate de voucherele de vacanţă, la proiectul Legii Turismului care se află în proces de dezbatere cu patronatele din domeniu, astfel încât, la finalul primului trimestru al anului viitor să fie adoptat, precum şi la proiectul privind impozitul specific. 

AGERPRES