Gogonele tari în borcan. S-a aflat care este soluția pentru a nu se înmuia. Uneori, acestea ies prea moi și pot să nu fie pe placul multor persoane. Există o serie de trucuri care se pot folosi. Există un anumit ingredient care le poate face să fie mai tari.

Primul pas este să vă asigurați că aveți toate ingredientele necesare. Acestea sunt:

5 kg gogonele
1 țelină cu frunze
1/2 kg morcovi
1 legătură hrean
5 linguri sare mare neiodată
5 l apă
boabe de piper (facultativ)
1 căpățână de usturoi
1 legătură de mărar uscat
1 legătură de cimbru uscat
1-2 ardei iuții

Rețeta de preparare pentru gogonele murate

Primul pas constă în spălarea gogonelelor și a ardeiului iute. După ce acestea sunt spălate, le puteți pune la scurs. Cât timp legumele stau la scurs, puteți să vă apucați de curățarea morcovului. Trebuie pregătit și usturoiul, țelina și hreanul.

Este recomandat ca ardeiul iute, morcovul, țelina și hreanul se fie tăiate fâșii. De asemenea, puteți opta pentru tăierea morcovului în rondele. După ce așezați legumele în borcane, puteți pune deasupra acestora frunze de țelină, mărar și cimbru.

Prepararea saramurii

Apoi urmează prepararea saramurii. Tot ce trebuie să faceți este să puneți o lingură rasă de sare mare neiodată, la 1 l de apă. Este necesar să optați pentru sare neiodată. În caz contrar, este posibil ca murăturile să se înmoaie.

Pentru cantitățile de produse precizate, veți avea nevoie de 5 litri de saramură,. Aceasta trebuie pusă la fiert. Astfel, sarea se va dizolva.

Când saramura este gata, puteți să o puneți peste gogonele. Dacă saramura obținută nu vă este de ajuns, atunci puteți să mai preparați alta. Peste noapte puteți lăsa borcanele la răcit. A doua zi, tot ce vă mai rămâne de făcut este să le închideți ermetic și să le depozitați în cămară.

Starea legumelor, extrem de importantă

Un alt aspect important este legat de starea legumelor. Indiferent de ce alegem, castraveți, ardei, gogonele sau varză, trebuie să ne uităm cum sunt. Fiți atenți la toate bucățile pe care le cumpărați.

Loviturile și zgârieturile ajută bacteriile să intre în legume. Dacă o singură bucățică fisurată ajunge în borcan, aceasta va distruge toată munca. Bacteriile vor duce la alterarea compoziției. În concluzie, atenție mare ca să nu greșiți la rețeta de gogonele murate.