Rețeta necesită următoarele ingrediente: 800 g carne de miel cu os, două cepe, trei morcovi, patru sau cinci roșii, o țelină mică, 50 ml de ulei, patru cartofi, o legătură de leuștean, o legătură de pătrunjel, 50 ml de borș de casa, sau mai mult, după gust, opțional tăieței subțiri și sare și piper.

Modalitate de preparare

Timpul de preparare este de 80 de minute.

Carnea trebuie tăiată în bucăți potrivite, spălată și pusă la fiert în 3 litri de apă, cu sare și piper, după gust. După ce este luată spuma, carnea trebuie verificată dacă este suficient de fiartă. Urmează adăugarea legumelor curățate, spălate și tocate mărunt. Ceapa tocată mărunt trebuie călită puțin în ulei până a fi pusă în oala cu ciorbă.

Conținutul trebuie fiert timp de 20 de minute înainte de a adăuga cartofii curățați și tăiați în cubulețe. Când toate sunt aproape fierte, trebuie adăugat borșul de casă și tăiețeii, care sunt opționali. Conținutul trebuie lăsat la fiert din nou timp de câteva minute. După ce focul este oprit, urmează adăugarea verdeții tocate mărunt. În ultimul rând, ciorba mai trebuie lăsată acoperită pentru câteva minute și totul este gata!