”Grupul francez Auchan cumpără reţeaua Ok Supermarket cu trei magazine, care vor fi operate sub brandul My Auchan pe care compania îl foloseşte pentru segmentul de proximitate”, scrie Mediafax.

În prezent, Ok Supermarket, cu trei magazine în București și Otopeni, este deținut de doi antreprenori. Conform sursei citate, Auchan a început deja remodelarea magazinelor, care vor fi deschise în următoarele zile.

Grupul Auchan, care este un gigant la nivel internațional, are cinci divizii: hipermarketuri, supermarketuri, Immochan, Banca Accord şi E-commerce.

De altfel, recent, grupul a anunțat că, împreună cu Alibaba, un alt gigant, vor dezvolta operațiunile de distribuție fizică și digitală în China, potrivit AFP.

Urmând termenii unei „alianţe strategice” convenite de cele două companii, Alibaba, proprietatea miliardarului Jack Ma, va investi 2,44 miliarde de euro în compania Sun Art Retail Group, unul din principalii operatori de hipermarketuri din China, companie la care Auchan deţine peste o treime din acţiuni.

Alianţa vizează combinarea expertizei pe care o deţin cele două companii în vânzările tradiţionale şi vânzările online. „Noua alianţă va permite activităţilor Sun Art să beneficieze de ecosistemul digital dezvoltat de Alibaba”, au explicat cele două companii.

În urma investiţiei sale, Alibaba va prelua 36,16% din acţiunile Sun Art, o participaţie uşor inferioară celei deţinute de grupul francez Auchan, care controlează 36,18% din Sun Art via filiala sa Auchan Retail. Practic, Alibaba va prelua cea mai mare parte a acţiunilor deţinute de partenerul taiwanez al Auchan, Ruentex, care va mai păstra doar 4,67% din capitalul Sun Art.