Cele mai mari aporturi de capital au fost realizate de acţionarii retailerului francez Auchan, care au injectat 30,69 milioane euro, în februarie, urmat de retailerul german Lidl Discount, care a majorat capitalul social cu 30,5 milioane euro, tot în februarie, potrivit acelorași date, citate de Agerpres. Totodată, retailerul grec de jucării Jumbo a avut un aport la capital de 20,19 milioane euro pe piaţa din România (februarie), la care se adaugă alte 20,94 milioane euro (în iulie), în timp ce retailerul britanic Mark&Spencer Marinopoulos a injectat 4,5 milioane euro, în martie.

Centrul comercial Lotus Center din Oradea a primit o injecţie de capital de 16,5 milioane euro, în iunie, iar Modul Shopping Center din Targovişte şi-a majorat capitalul social cu 1,48 milioane euro, în septembrie.

Plafar Retail SRL a adus un aport la capitalul social de 361.800 euro, în iulie, acţionarii River Plaza Mall din Râmnicu Vâlcea au injectat 714.400 euro, în septembrie, în timp ce societatea Seashop SA din Constanţa şi-a majorat capitalul social cu 566.500 euro, în iunie. Grupul francez Auchan a inaugurat în martie 2015, la Braşov, un centru comercial, dezvoltat pe fosta platformă Tractorul, după o investiţie de 60 milioane euro.

Retailerul Lidl a inaugurat pe 23 iulie un nou magazin în Bucureşti, ajungând astfel la o reţea de 187 de magazine în România. Retailerul german Lidl a preluat, în 2010, reţeaua de magazine de tip discount Plus. În 2014, Jumbo, anunţa că intenţionează să deschidă încă 14-16 magazine în România, în următorii cinci ani, pe piaţa locală fiind deschise la acel moment două magazine, în Bucureşti şi Timişoara, potroivit acelorași date, citate de Agerpres.

Datele publicate lunar de Registrul Comerţului includ primele 40 de companii care au primit aport la capitalul social, după valoarea sumelor alocate.