Pescăruș era foarte cunoscut înainte de ’89, fiind frecventat de Nicu Ceaușescu și alte nume cunoscute din politicul acelor vremuri. Aici, erau organizate petreceri cu ”lumea bună”, fiind locul unde se găseau țigări și băuturi fine, dar și celebra băutură răcoritoare Coca Cola.

Restaurantul a fost construit in 1938, pe malul lacului Herastrău, de către nepotul scriitorului Ion Creanga, Horia, considerat cel mai important arhitect al perioadei interbelice.

Astăzi, cu o suprafață de 1.400 mp și o capacitate de 900 locuri (600 interior și 300 exterior), restaurantul Pescăruș este cel mai mare restaurant din portofoliul Grupului City Grill. Acesta a fost preluat în 2015, iar amenajarea din acest an reprezintă prima investiție majoră a Grupului în amenajarea interiorului.

Investiția în reamenajarea restaurantului face parte din proiectul de investiții în dezvoltarea rețelei de restaurante și restaurări demarat de Grup în acest an, cu un buget total de 4,2 milioane euro.  

Fondat în 2004, Grupul City Grill operează în prezent 19 restaurante și cafenele sub brandurile Caru’ Cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Pescăruș, Hanul Berarilor, Trattoria Buongiorno, City Grill și City Café.