Renunțarea la obligativitatea măștii, un risc imens?

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a emis joi noi instrucțiuni care au marcat începutul sfârșitului pentru utilizarea în interior a măștii și distanțarea socială a oamenilor în SUA. Cei care s-au vaccinat și au așteptat cel puțin două săptămâni de la ultima doză au opțiunea de a renunța la portul măștii în interior, conform informațiilor transmise de thedailybeast.com

De asemenea, persoanele vizate de recomandarea Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor au încep să-și dea jos masca și în mijlocul mulțumii, în contextul în care CDC recomanda utilizarea măștii în urmă cu două săptămâni.

Totuși, experții subliniază că recomandarea de renunțare la mască nu a luat în considerare și problemele vaste ale cetățenilor americani, ezitarea de primire a serului anti-COVID și persoanele conspiraționiste, potrivit sursei menționate.

Americanii vaccinaţi nu mai trebuie să poarte mască în interior

Autorităţile sanitare din SUA au anunțat, joi, că americanii vaccinaţi împotriva COVID-19 nu mai trebuie să poarte măşti în interior. CDC recomandă, totuşi, ca persoanele vaccinate să poarte în continuare mască în mijloacele de transport (avioane, autobuze, trenuri), precum şi în aeroporturi şi gări.

„Orice persoană complet vaccinată poate participa la activităţi în interior şi în aer liber, mici sau mari, fără a purta mască sau a respecta distanţarea fizică”, a declarat joi Rochelle Walensky, directoarea Centrelor pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC), principala agenţie federală de sănătate publică a ţării.

În prezent, aproximativ 35% din populaţia americană, peste 117 milioane de persoane, au primit doza sau dozele de vaccinuri necesare (vaccinul Johnson & Johnson este administrat într-o singură injecţie, cele de la Pfizer şi Moderna în două). Şi mai mult de 153 de milioane de persoane au primit cel puţin o doză.

Sursă foto: Dreamstime