Uzina Renault Mecanique Roumanie, situată pe platforma industrială Mioveni şi inaugurată în mai 2008, a produs până în prezent 100.000 de cutii de viteze pentru Alianţa Renault-Nissan, a anunţat, joi, producătorul auto Dacia, parte a grupului Renault.

Cutiile au fost expediate către uzinele Renault din Franţa (Maubeuge, Douai, Sandouville) şi Turcia (Oyak), şi către uzinele Nissan din Marea Britanie (Sunderland) şi Japonia (Oppama). Cutia este de tip TL4, prima concepută şi utilizată în comun de către Alianţa Renault Nissan, manuală cu şase trepte de viteză. Piesa este folosită pentru modelele Renault (Clio, Modus, noul Kangoo, Mégane, Scénic, noua Laguna) şi Nissan (Tiida, Sentra, Versa, Latio, Livia, Note, Qashqai).

Uzina a fost inaugurată în luna mai a anului trecut, în urma unei investiţii de peste 214 milioane euro, şi are o capacitate de producţie de 5.000 de cutii de viteze pe săptămână destinate în totalitate exportului.

Constructorul francez de automobile Renault, proprietarul Dacia, a avut în primul semestru pierderi de 2,7 miliarde euro, faţă de un profit net de aproape 1,6 miliarde euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, generate de reducerea cererii pe majoritatea pieţelor.

SURSA: Mediafax