Judecătorii au mai dispus confiscarea sumei de 901.526 de euro de la Relu Fenechiu, reprezentând obiectul infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare a banilor, fiind menţinut sechestrul pus de procurori pe bunurile fostului ministru. 

Tribunalul Bucureşti a avizat un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Fenechiu cu procurorii DNA, în cadrul căruia el a acceptat să primească o condamnare de 3 ani şi 10 luni închisoare cu executare, precum şi interzicerea unor drepturi civile pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei. 

Potrivit DNA, citată de Agerpres, în perioada 2012 – 2014, Relu Fenechiu, în calitate de deputat, a pretins şi a primit de la o firmă de software 15% din valoarea unor contracte promovate de Ministerul Justiţiei (în valoare de 13.990.059 lei fără TVA) şi de o societate farmaceutică cu acţionar majoritar Ministerul Sănătăţii (în valoare de 8.130.721 lei, fără TVA), pentru sprijinul promis şi acordat în câştigarea şi derularea acestor proiecte. 

"Concret, sprijinul acordat de inculpatul Fenechiu Relu s-a materializat în intervenţia sa la funcţionari din cadrul Ministerului Justiţiei sau la persoane din conducerea societăţii farmaceutice, asupra cărora avea influenţă la acel moment. Pentru acest 'ajutor', inculpatul a primit de la reprezentanţii firmei de software, prin intermediul a două societăţi pe care le controla, suma totală de 3.966.716 lei (echivalentul a aproximativ 901.526,38 euro). Pentru a disimula provenienţa ilicită a banilor, inculpatul Fenechiu Relu i-a determinat pe reprezentanţii firmei de software să încheie cu societăţile respective mai multe contracte de prestări servicii, care în realitate nu au fost executate", declară DNA. 

Relu Fenechiu a primit de la Siveco România 620.000 de euro, prin firme controlate de el, între care una aparţine fratelui său, dar şi numerar, pentru a sprijini compania fondată de Irina Socol, în câştigarea a două contracte cu Ministerul Justiţiei şi Antibiotice Iaşi. 

În prezent, Relu Fenechiu se află în penitenciar unde execută o pedeapsă de 5 ani de închisoare primită în dosarul "Transformatorul".