Este vorba despre normele elaborate de către Ministerul Educației și Ministerul Sănătății. Acestea prevăd ca activitatea din grădinițe să se desfășoare normal, prin prezența fizică.

Preșcolarii nu vor purta mască în incinta grădiniței însă personalul va fi nevoit să poarte masca de protecție atât în interior cât și în exterior.

Mai mult decât atât, în băi dar și pe holuri sunt puse la dispoziția copiilor dispensere cu dezinfectant pentru mâini.

„La grădiniță copiii nu vor purta măști, doar personalul grădiniței va purta măști, atât în interiorul, cât și în exteriorul grădiniței.

Sunt puse la dispoziția copiilor dispensere cu dezinfectant pentru mâini, atât în clase, cât și pe holuri, cât și în băi. Se încurajează aceste reguli de igienizare a mâinilor permanent”, a declarat pentru agerpre.ro Roxana Dima, directorul Grădiniței nr. 211 din București.

Părinții nu vor putea intra în grădiniță

Potrivit spuselor directoarei Grădiniței numărul 211 din București, noile norme prevăd interzicerea accesului părinților în incinta grădiniței.

În plus, programul este unul exact de venire și plecare a copiilor.

„Părinții nu vor avea acces în grădiniță. Am stabilit un program foarte exact de venire și plecare a copiilor, astfel încât să evităm întâlnirea unor grupuri numeroase în curtea grădiniței.

Fiecare copil are identificate, prin fotografie, toate obiectele personale”, susține Roxana Dima.

Există, totuși, o mare problemă

Directorii grădinițelor susțin că personalul didactic nu este suficient. În acest context, inspectoratele școlare au dispus solicitări de creștere a numărului de angajați în grădinițe.

Klaus Iohannis îi îndeamnă pe părinți să-i trimită pe copii la școală

În cadrul conferinței de presă ce a avut loc miercuri la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis i-a îndemnat pe părinți să își trimită copiii la școală.

„Mă adresez părinţilor, care în mod firesc sunt preocupaţi şi îngrijoraţi: Vă încurajez să-i trimteţi pe copii la şcoală şi să le explicaţi că pentru un timp, şcoala va fi diferită, dar dacă vom respecta cu toţii regulile, vom depăşi cu bine această situaţie”, a declarat preşedintele.