Unde se află cel mai frumos cimitir pentru câini și pisici din România?

Unde se află cel mai frumos cimitir pentru câini și pisici din România? Cei care au avut o legătură specială cu animalele de companie știu cât de dureroasă poate fi pierderea lor. În România, există însă un loc aparte unde oamenii pot să-și conducă prietenii necuvântători pe ultimul drum. Cimitirul-Parc Raiul Animalelor din județul Ilfov a devenit viral pe TikTok.

Situat în satul Cățelu, la marginea Capitalei, Cimitirul-Parc Raiul Animalelor este primul cimitir de acest gen din România. Are peste 50.000 de locuri de veci. Oferă un spațiu frumos pentru animalele de companie care au plecat din această lume. La o privire inițială, nu pare să fie un cimitir obișnuit. Aici, fiecare vizitator poate experimenta liniștea, găsind un refugiu pentru a-și aduce aminte de prietenii necuvântători.

@ionut_mezei.74 #raiul ♬ Suflet bun – Danya

Plante periculoase pentru câini și pisici

Pericolul este iminent pentru cei care au câini și pisici. Dacă observi că animalul tău a confundat planta-șarpe cu o plantă inofensivă, primul pas esențial este să evaluezi cât de mult au consumat. Această plantă conține compuși care pot declanșa iritații la nivelul gurii și stomacului.

„Mușcăturile exploratorii nu sunt atât de grave, dar dacă animalul de companie mănâncă încontinuu planta-șarpe, nu este bine nici pentru el nici pentru plantă”, a explicat Jeannie Psomas, expert în plante și proprietarul „The The Plant Lady: San Francisco”.

Este puțin probabil ca o mică mușcătură din planta șarpe să dăuneze grav animalului de companie. Totuși, este important să apelați la sfatul unui veterinar.

„Sfătuiesc oamenii să meargă la Societatea Americană pentru Prevenirea cruzimii față de animale (ASPCA) pentru a căuta toxicitatea anumitor plante”, spune expertul în plante Raffaele Di Lallo de la Ohio Tropics.

„Dacă animalul de companie a ingerat frunze de plantă-șarpe, sunați la Centrul de control al otrăvirii animalelor de la ASPCA sau sunați imediat medicul veterinar”, adaugă el.

Cel mai bun mod de a vă proteja animalele de companie de aceste plante este să nu le lăsați la îndemâna lor. Plantele-șarpe sunt toxice pentru animalele de companie și pentru oameni. dacă sunt ingerate. Filodendronii conțin cristale de oxalat de calciu, prezentând un risc de iritare pentru animalele de companie. Ingerarea poate duce la simptome precum iritație orală, vărsături și dificultăți de respirație.

Planta șarpe
Planta șarpe/FOTO: Dreamstime