Reforme la Poliția Locală! 100 de polițiști își vor pierde locul de muncă. Restul vor beneficia de formare profesională

Ciprian Ciucu a notat pe pagina de socializare că din cei aproape 400 de polițiști locali, aproape 100 ”vor merge către alte orizonturi”, în timp ce restul de 300 de polițiști locali ”vor beneficia de formare profesională specifică postului”.

Primarul Sectorului 6 anunță că reforma în Poliția Locală vine din respectul pe care îl are pentru această instituție și din cauza numeroaselor plângeri pe care le-a primit din partea cetățenilor.

”Respect Poliția Locală! Și de aceea vreau să o reformez!
Am inițiat un proces de reformă în poliția locală a Sectorului 6 care pleacă de la ideea că în această instituție trebuie să lucreze doar acei polițiști locali care se implică în comunitate și care POT face față muncii de polițist local, respectând ei înșiși această instituție și respectându-se pe sine.

Astfel, în această primă etapă a reformei, vor merge către alte orizonturi cca. 100 de polițiști local din cca. 400. Astfel, cca. 300 de polițiști locali rămân și vor beneficia de formare profesională specifică postului, care va include comunicarea cu cetățeanul, mentorat pentru schimbarea atitudinii și înțelegerea rolului pe care îl au în comunitate. De asemenea, vor avea proceduri noi (lărgirea competențelor poliției de proximitate și supa specializare componentei de inspecție), obiective clare și indicatori de performanță. Eficiența serviciului va crește fundamental.

În a treia etapă, dacă va fi mai nevoie, ne vom axa pe angajarea de debutanți, liberi de metehne vechi, care vor fi formați profesional! În a patra etapă vom crește capacitatea de intervenție, îmbunătățind procesul de supraveghere prin instalarea în Sectorul 6 a nu mai puțin de 3.000 de camere video. Sunt probleme cu vandalismul.”, spune acesta.

”Rezistența a fost și a rămas uriașă”

Primarul Ciprian Ciucu mai spune că cetățenii din sector au trimis numeroase plângeri cu privire la activitatea Poliției Locale, subliniind neregulile care au fost raportate de aceștia.

”Am luat această decizie în urma unui val uriaș de plângeri pe care cetățenii mi le-au adus la cunoștință cu privire la activitatea acestei instituții importante! Rezistența a fost și a rămas uriașă:
1. Sindicatele polițiștilor, retrograde și antireformiste, cu care am avut patru rânduri ne negocieri au demarat acțiuni de blocare în instanță a acestui proces. Acestea au împrăștiat fel și fel de zvonuri mincinoase;
2. Consilierii locali din opoziție, cot la cot funcționari din Poliția Locală, care au inventat fel și fel de opreliști procedurale și birocratice;
3. Diverse telefoane pentru a-l „salva” pe unul sau pe altul.”, spune primarul.

”Concursul este pe bune”

În ceea ce privește concursul din cadrul Poliției Locale, primarul Sectorului 6 al Capitalei spune că acesta este pe bune și că nu a intervenit în proces pentru că nu dorește să îl compromită.

”Am invitat sindicatele polițiștilor să fie observatori permanenți în orice context al acestui concurs, (ex. extragerea subiectelor, observare, etc. și oriunde și oricând)!”, anunță primarul.

Acesta a vorbit despre subiectele pe care polițiștii locali le-au primit, atașând și o poză cu întrebările primite de către aceștia. Ciprian Ciucu spune că testul a fost unul ușor, subliniind că ”în mare va fi doar un test de cunoștințe de bază și de limba română.”

”Un text grilă cu doar 5 întrebări și redactarea unui proces verbal pe un caz dat, cu legislația pe masă, putând fi consultată (nu era nevoie de memorare, deși normal ar fi să fie știută). Atât de simplu! De aceea am zis, că în mare va fi doar un test de cunoștințe de bază și de limba română… Funcționarii publici, conform legii, trebuie să dețină cunoștințe de bază matematice și de limbă. Am scos proba sportivă, ca să nu vulnerabilizez procesul de testare, tocmai că au fost în alte localități probleme în justiție.”, spune acesta.