Cele mai importante afaceri desfășurate prin intermediul firmei au fost preluarea centrului comercial Iris Shopping Center Pitești și a complexului de birouri Floreasca Business Park din București de către fondul de investiții New Europe Property Investments plc.

Cele două achiziții se află în topul celor mai mari tranzacții încheiate anul trecut în acest domeniu, cu o valoare cumulată de peste 140 de milioane de euro.

Reff și Asociații au fost, în 2010, avocații unui grup de cinci bănci (BCR, BRD, UniCredit Țiriac Bank, Raiffeisen Bank și Financiara), în calitatea lor de acționari ai RomCard SA, la vânzarea a 100% din acțiuni către Provus Service Provider SA.

De asemenea, ei au asistat finanțarea acordată de Bank of Cyprus dezvoltatorului centrului comercial Colosseum din București, tranzacție începută în 2010 și finalizată în februarie 2011.

Echipa a mai asigurat asistenţă juridică băncii Westdeutsche Immobilienbank AG cu privire la o facilitate de credit pentru dezvoltarea unei clădiri de birouri de clasă A în București.

Reff și Asociații lucrează în prezent la restructurarea mai multor credite cu valori situate între 45 și 200 de milioane de euro.

„Într-o piață în scădere am reușit să păstrăm un business stabil, am continuat să ne consolidăm echipa, iar veniturile obținute s-au menținut la același nivel ca în anii trecuți”, declară Alexandru Reff, Partener Reff și Asociații.

”Am fost implicați din nou în unele dintre cele mai importante tranzacții din domeniile fuziuni și achiziții, imobiliar, drept bancar și piețe de capital, astfel încât putem afirma că 2010 a adus un plus de recunoaștere echipei noastre”, a adăugat acesta.

Cum va arăta 2011

„Există riscul ca dinamica susținută a începutului de an să încetinească pe parcurs, inclusiv din cauza incertitudinilor la nivel global”, consideră Alexandru Reff.

În ceea ce privește tendințele locale, acestea s-ar putea ameliora decisiv față de perioada anterioară, în anticiparea unei creșteri semnificative a economiei în 2012. ”Aceasta ar trebui să însemne, printre altele, dinamizarea proceselor de fuziuni și achiziții, eventual impulsionate și de bănci și legate de nevoia de consolidare de pe anumite piețe”, crede acesta.

În domeniul bancar și al piețelor de capital, experții Reff și Asociații preconizează continuarea tranzacțiilor bancare, implicând atât noi finanțări, cât și restructurări de credite.

”De asemenea, intuim că anul 2011 va fi marcat printr-o abordare mai decisă a băncilor în sensul preluării unora dintre proiectele finanțate, cu precădere în zona de real estate (numai în acele cazuri în care nu se pot găsi alte soluții)”, afirmă Andrei Burz-Pînzaru, partener în cadrul casei de avocatură.