Începând cu data de 1 iunie, se redeschid locurile de joacă la interior în România, însă există o problemă, reclamă părinţii.

Părinţii nevaccinaţi nu pot intra, alături de copii, în spaţiile de joacă din interior

Pot intra în spaţiile interioare de joacă cu copiii doar acei părinţi care sunt vaccinaţi cu ambele doze de vaccin împotriva COVID-19.

Mihaela Anghel este un părinte care au un copil în clasa 0. Ea spune că este vaccinată, însă consideră că măsura nu este de corectă faţă de copii. Practic, aceştia nu pot fi supravegheaţi de către părinţi, spune aceasta.

“Este o discriminare față de copii, copiii nu au cum să aleagă dacă părinții lor se vaccinează sau nu. Cred că dacă ar fi după copii, toți părinții ar fi fost vaccinați până acum”, a declarat mămica pentru alephnews.ro.

Ce spun reprezentanţii industriei de profil din România?

Industria de profil a primit cu bucurie vestea redeschiderii spaţiilor de joacă la interior. Totuşi, Vlad Alexandru, preşedintele Industriei Recreative pentru copiii din România, spune că aceste reguli nu îl încântă.

“Suntem singurii care au necesitatea să le ceară adulților care vin în locație să fie vaccinați. Nu înțeleg de ce nu ne lasă și pe noi să putem să vină clientul cu un test antigen sau PCR”, afirmă Vlad Alexadru, preşedintele RoPlay.

Decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă

Potrivit propunerilor înainte de către CNSU, locurile de joacă pentru copii, din interior, s-ar putea redeschide de la 1 iunie.

Ar putea avea acces doar copiii ai căror însoțitori sunt vaccinați complet împotriva COVID-19, de cel puțin 10 zile și numai până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

De la 1 iulie, respectiv 1 august, capacitatea de primire poate crește până la 70 %, apoi până la cea maximă, dacă la debutul primei zi de vară vor fi vaccinați cel puțin 7 milioane de români.

Sursa foto: Dreamstime