Vineri:
Cititorul, 23.10, TVR 1: Bazat pe best-seller-ul lui Bernhard Schlink, pelicula îl prezintă pe Michael Berg (Ralph Fiennes), un bărbat de vârstă mijlocie, rece şi retras. Acţiunea filmului se întoarce în timp, în Berlinul anilor 1950, unde adolescentul Michael (interpretat acum de David Kross) o cunoaşte pe Hanna (Kate Winslet), o femeie de 30 de ani. Cei doi se aruncă într-o relaţie tumultuoasă, însă, la un moment dat, femeia dispare. Opt ani mai târziu, când Michael este student la Drept, asistă la un process în care sunt judecaţi foştii gardieni din lagărele naziste şi, unul dintre aceştia, este Hanna. Kate Winslet a primit, între altele, pentru acest rol, un Oscar, un premiu BAFTA, un Critics Choice Award şi un Glob de Aur. Filmul a avut alte trei nominalizări la Oscar.

Sâmbătă:
Aminteşte-ţi de mine, 21.00, HBO: Tyler Hawkins (Robert Pattinson) are o relaţie rece cu tatăl lui, după sinuciderea fratelui său. Ally (Emilie de Ravin) trăieşte viaţa la maximum, până în ziua în care asistă cu groază la uciderea mamei sale. Cele două drame îi apropie pe tineri, care încep o poveste de dragoste. Robert Pattinson (protagonistul din saga “Amurg”) a primit un trofeu la Teen Choice Awards pentru rolul din acest film.

Duminică:
500 de zile cu Summer, 20.00, HBO: Tom (Joseph Gordon-Levitt, nominalizat la Globul de Aur pentru rol), un romantic incurabil, scrie texte pentru felicitări şi are aspiraţii mai mari decât slujba actuală. El crede că a găsit dragostea adevărată atunci când o întâlneşte, la locul de muncă, pe Summer (Zooey Deschanel). Povestea dintre Tom şi Summer se desfăşoară pe parcursul a 500 de zile, neprezentate în ordine cronologică, iar totul este relatat din perspectiva lui Tom. Filmul a fost nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun film.

Mai multe recomandări şi un program TV complet găsiţi pe tvmania.ro