Diseară subliniem pe pagina de program TV HBO-ul, care difuzează ultimul episod din „Spartacus – nisip însângerat”. Sâmbătă şi duminică ne întâlnim cu Denzel Washington într-un film de patru stele, iar duminică, Jeff Bridges, proaspăt premiat cu Oscar în acest an, vine la AXN într-un thriller de excepţie.

Vineri:
Spartacus: Nisip însângerat – ultimul episod, HBO, 22.00: În urma discuţiei dintre Doctore şi Ashur, primul dintre ei este dispus să îi dea ascultare lui Spartacus. La capătul confruntării dintre spartacus şi Batiatus, domnia celui din urmă ia sfârşit. Astfel, Spartacus şi restul sclavilor devin, în sfârşit, liberi. Interpretul principal, Andy Whitfield diagnosticat cu o formă de cancer limfatic, a declarat că nu mai are probleme şi e gata pentru a începe filmările la sezonul al doilea.

Sâmbătă:
Zi de instrucţie, Pro TV, 22.30: E prima zi de lucru a detectivului Jake Hoyt (Ethan Hawke) la Poliţia din LA. Entuziast, el vrea să parcurgă repede ierarhia, tinzând spre departamentul Narcotice, considerat de elită pentru cariera oricărui poliţist. Hoyt e luat în primire de Alonzo Harris (Denzel Washington), şeful de la Narcotice. Împreună cu acesta şi cu echipa lui de profesionişti, Hoyt porneşte într-o „zi de instrucţie” pe străzile metropolei americane. Codul deontologic al lui Hoyt se zdruncină pe măsură ce descoperă metodele de lucru ale lui Harris. Denzel Washington a luat Oscarul pentru acest rol, fiind primul actor de culoare care primeşte statueta, după Sidney Poitier, în 1963. Ethan Hawke a fost şi el nominalizat la Oscar pentru rol secundar.

Duminică:
Arlington Road, AXN, 21.00: După ce soţia sa, agent FBI, a fost ucisă în misiune de membrii unui grup extremist, profesorul de colegiu Micael Faraday (Jeff Bridges) devine obsedat de terorism. Nevoit să îşi crească singur băieţelul în vârstă de nouă ani, Jeff nu se împacă deloc cu ideea că soţia sa a trebuit să moară în timpul unei misiuni eşuate. El începe să îşi suspecteze vecinii, Oliver (Tim Robbins) şi Cheryl Lang (Joan Cusack), de planuri necurate. Cei doi au secrete, ba chiar se feresc să îl invite într-o anumită parte a casei lor.  Nimeni nu pare însă dispus să îi ia în serios avertismentele, dar pe măsura trecerii timpului, cei doi vecini încep să se poarte tot mai ciudat, lăsând impresia că în Arlington Road se pune la cale o conspiraţie. Fiul lui Jeff, Grant, se împrieteneşte însă cu copilul familiei Lang şi petrece tot mai mult timp în preajma acestora, determinându-l pe bărbat să facă nişte cercetări pe cont propriu. Ceea ce descoperă pare să sporească şi mai mult misterul.

Mai multe recomandări şi un program TV complet al acestui weekend găsiţi pe site-ul TV Mania