Vineri:
Milk – Preţul curajului, 23.10, TVR 1: Filmul prezintă ultimii opt ani din viaţa lui Harvey Milk (Sean Penn, premiat la Oscar pentru interpretarea acestui rol), un politician homosexual a cărui viaţă a schimbat istoria. Când el a fost ales să facă parte din consiliul orăşenesc american în 1977, a devenit prima persoană gay votată în America pentru un post public. În pofida jobului obţinut, doleanţele sale nu aveau legătură cu drepturile homosexualilor. Povestea începe în New York, unde Milk, în vârstă de 40 de ani, trebuie să decidă ce are de făcut în continuare pentru ca viaţa sa să nu fie fără rost. El se mută pe coasta de vest unde, alături de iubitul său, Scott Smith (James Franco), se implică într-o mică afacere, după care face un salt uriaş şi intră în politică, susţinut fiind de tânărul activist Cleve Jones (Emile Hirsch). După ce obţine postul, el face un parteneriat politic cu un alt nou ales, Dan White (Josh Brolin), însă, curând, ei îşi dau seama că ideilea lor asupra politicii sunt total diferite. Pentru acest rol, Sean Penn a fost moninalizat la BAFTA şi la Globurile de Aur.

Sâmbătă:
Marele Gatsby, 22.22, PRO CINEMA: A treia versiune a romanului omonim al lui F. Scott Fitzgerald îl are ca scenarist pe Francis Ford Coppola. Robert Redford îl intrepretează pe milionarul excentric Jay Gatsby care încearcă să-şi facă intrarea în înalta societate cu ajutorul averii sale imense. Jay vrea să recâştige dragostea lui Daisy (Mia Farrow), acum deja căsătorită. Scenariul rămâne fidel romanului, iar coloana sonoră şi costumele i-au adus producţiei două premii Oscar.

Duminică:
Din raiul meu, 20.00, HBO: O adolescentă în vârstă de 14 ani, Susie Salmon (Saoirse Ronan), care tocmai experimentează fiorii dragostei, este ucisă cu cruzime de vecinul ei, domnul Harvey (Stanley Tucci, nominalizat la Oscar, BAFTA şi Globurile de Aur pentru actor în rol secundar). Criminalul nu este descoperit, iar familia fetei se confruntă cu nenumărate probleme în acceptarea pierderii ei. În acest timp, Susie, nici în viaţă, dar nici ajunsă în Rai, îşi veghează familia, încercând să-i ajute pe cei dragi să-şi regăsească liniştea. Pe Pământ, domnul Harvey se simte sigur pe el şi, considerând să şi-a acoperit bine urmele şi că nu poate fi tras la răspundere pentru faptele sale, îşi alege deja următoarea victimă, sora mai mică a lui Susie, Lindsey (Rose McIver). Aceasta din urmă începe să suspecteze că vecinul lor nu este atât de inofensiv pe cât vrea să pară. Filmul, regizat de Peter Jackson, este ecranizarea romanului lui Alice Sebold.

Mai multe recomandări şi un program TV complet găsiţi pe tvmania.ro