Vineri seară nu rataţi ultimul episod din Dinastia Tudorilor pe HBO. Sâmbătă ne întânim cu Tom Hanks şi Catherina Zeta-Jones în aeroportul JFK, iar duminică revenim la noi acasă, tot într-un aeroport, să urmărim povestea “Feliciei, înainte de toate”.

Vineri:

Dinastia Tudorilor, HBO, 20.00: După campania militară împotriva Franţei, starea de sănătate a lui Henric se agravează şi îl doare în continuare piciorul ulceros. Episcopul Gardiner o acuză pe soţia lui Henric, Catherine, de erezie. Regele Henric află că prietenii lui, Regele Francis şi Charles Brandon, sunt pe moarte. Confruntat cu decesul apropiaţilor săi, Henric este vizitat de fantomele fostelor sale soţii, Kate, Mary şi Elizabeth, care anunţau moartea regelui.

Sâmbătă:

Terminalul, Pro Cinema, 22.00: Film inspirat dintr-un caz real. În 1988, un bărbat de origine iraniană a aterizat pe „Charles de Gaulle”. El a rămas pe un terminal ani la rând, chiar dacă, între timp, i-a fost acordat dreptul de intrare în Franţa. Se spune că bărbatul a părăsit terminalul pentru prima dată în august 2006. Tom Hanks joacă rolul lui Viktor Navorski, un est-european, care, ajuns în New York, e obligat să rămână pe Aeroportul JFK pentru că, în timpul zborului, în ţara lui a avut loc o lovitură de stat, iar noul guvern nu este recunoscut. În rolul unei stewardeze, Catherine Zeta-Jones.

Duminică:

Felicia, înainte de toate, HBO, 20.00: Felicia (Ozana Oancea) este o femeie de vârstă mijlocie născută şi crescută în Bucureşti. Acum ea locuieşte în Olanda, lucrează într-o bibliotecă şi se întoarce acasă o dată pe an să îi vadă pe ai săi. După două săptămâni petrecute alături de familia ei, Felicia este gata să plece acasă, iar părinţii ei (Ileana Cernat şi Vasile Mentzel) o conduc la aeroport. Problema este că ajung foarte târziu din cauza traficului şi ea pierde zborul. Întrucât are obligaţii în ţara care a adoptat-o, femeia se străduieşte să găsească un alt avion cu care să plece, însă pare imposibil. Planurile pentru noul zbor şi părinţii ei bătrâni şi neputincioşi îi fac ultima zi a Feliciei în ţară un adevărat coşmar.